Papier kunstenaar

Onlangs schreef ik over de papieren vliegtuigjes waarmee een neefje van zeven bezig was. Hoe jong ook, hij bleek al een behoorlijke papier kunstenaar. Zelf vond ik het ook altijd leuk om papier en karton te vouwen. Maar een papier kunstenaar zou ik mezelf niet willen noemen.

Nee, dan Brian Chan. Dat is pas echt een papier kunstenaar, een Origami God. Hij maakt prachtige insecten uit slechts één velletje papier. Ze zien er levensecht uit en het kost veel moeite, als je dat al zou willen, te zien hoe hij ze in elkaar heeft gevouwen.

Voorbeeld van een vouwschema van Brian Chan

Voorbeeld van een vouwschema van Brian Chan

Ik verdenk hem ervan de schema’s op de computer te maken. Dat doet vanzelfsprekend niets af aan de knap gevouwen krekels en andere insecten. En zelfs met het vouwschema erbij is het een uitdaging. Het vermoeden dat hij gebruik maakt van de computer wordt versterkt door het feit dat hij aan het MIT is verbonden, de beroemde technische hogeschool in het Amerikaanse Cambridge. Op zijn site toont Brian Chan ook meerdere andere ontwerpen uit papier.en werk in metaal.

Naast zijn papieren werk heeft Chan ook ontwerpen uit metalen en andere materialen. Hij ontwierp bijvoorbeeld een opvouwbare Ukelele. Samen met Josh Harker werkte hij dit uit en maakte het tot een laser-cutting project. Hier een pagina met meer informatie over deze Ukelele.

Enkele voorbeelden van het Origami werk van papier kunstenaar Brian Chan:

papieren-insect-22

papieren-insect-2

papieren-insect-12

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 15 augustus 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *