Duurste auto

Mijn mobiele telefoon gaat. Ik neem op.

‘Hé René’, hoor ik de stem aan de andere kant van de lijn, ’dat bericht klopt niet hoor’.

‘Ook goedemorgen’, antwoord ik omdat ik niet weet wie ik aan de lijn heb en de man zich niet heeft voorgesteld, ‘welk bericht?’.

‘Dat van die duurste auto, bij het bericht over de marktprijs van producten’.

Daarna volgt de mededeling dat een Mercedes enkele weken voor ik het bericht schreef op een veiling in Engeland 29,6 miljoen dollar opbracht.

Ik bedank de beller en vul het bericht over de hoogste veilingprijs hier aan.

In het bericht schrijf ik:

… duurste klassieker die tijdens een veiling van eigenaar verwisselde. Dat was de Ferrari 250 GT SWB California Spyder uit 1961 van de acteur James Coburn. Coburn verkocht zijn Ferrari voor 7 miljoen euro, na aftrek van veilingkosten, aan de radio DJ Chris Evans en ving daarmee voor de 1100 kg zware auto circa 6,3 euro per gram.

De zwarte Ferrari 250 Testa Rossa

De zwarte Ferrari 250 Testa Rossa

Dat was een veiling in 2008. Daarna was er een veiling in 2009 waar een zwart prototype van de Ferrari 250 Testa Rossa voor 7 miljoen euro van eigenaar wisselde.

De rode Ferrari 250 Testa Rossa

De rode Ferrari 250 Testa Rossa

In 2011 werd dit veilingrecord gebroken door een andere Ferrari, wel weer een 250 Testa Rossa. De rode bolide werd afgehamerd op 16,3 miljoen euro.

Maar inderdaad juni dit jaar is een Mercedes Benz uit 1954 de duurste auto of auto met de hoogste veilingprijs.

Het betreft de W196R, die als formule-1 raceauto beroemd werd door Juan Manuel Fangio. De Mercedes ging voor 22,7 miljoen euro naar een andere eigenaar. Wie, dat is onbekend.

De verkoper was Tamim bin Hamad al-Thani, de huidige Emir van Quatar, die de zilvergrijze bolide acht jaar daarvoor kocht van de Duitse industrieel Friedhelm Loh.

Van de Mercedes W196R zijn nog tien exemplaren bekend in de wereld. Maar het geveilde exemplaar is de eenpersoons racewagen geweest van de Argentijnse autocoureur Juan Manuel Fangio, die vijf keer wereldkampioen werd. Een prestatie die slechts door Michael Schumacher is overtroffen.

Hieronder foto’s van de Mercedes W196 (niet allemaal de geveilde auto en niet allemaal met Juan Manuel Fangio):

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 29 september 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *