- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

Check je poep

Inhoudsopgave

drolCheck je poep eens. Heb jij vaak een harde drol of juist een zachte? Poep je elke dag of sla je ook wel eens een dag over? Dit alles kan je veel vertellen over je gezondheid. Daarom is het belangrijk om op de wc regelmatig even achterom te kijken.

Wat voor drol heb jij nu eigenlijk en heeft dit iets te betekenen?

Ik stel bovenstaande vragen niet hoor. Ja, aan mezelf. Ik vind het prachtig om af en toe achterom te kijken. Niet om te controleren hoe het staat met mijn gezondheid, maar om te kijken naar de random creativiteit van mijn endeldarm. En er liggen soms hele fraaie schepsels, al zeg ik het zelf.

Novagraaf

Bovenstaande vragen zijn dus niet van mij, maar van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Ze hebben een poepchecker ontwikkeld. Dat las ik in de nieuwsbrief van Novagraaf, het merkenbureau. Die nieuwsbrief ontvang ik al tientallen jaren, toen Novagraaf nog Markgraaf heette. Het staat vol met met leuke weetjes over merken, intellectuele eigendom en dergelijke.

En daar stond dus dat, tenminste dat maak ik er uit op, MLDS het woord poepchecker als merk heeft gedeponeerd. Want ze roepen op tot ‘check je poep’.

MLDS

spijsverteringDe Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting die al sinds 1981 werkt aan het voorkomen en bestrijden van maag-, darm en leverziekten. En het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die zo’n ziekte hebben. Die ziekten van het spijsverteringsstelsel is iets waarmee dagelijks 2 miljoen mensen te maken hebben. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek en geeft voorlichting.

De MLDS is onlangs de campagne begonnen onder de titel ‘Love Poep’. De campagne heeft een eigen website waarvan de poepchecker onderdeel uitmaakt. De site geeft informatie over poep en poepen. Niet te veel en niet te weinig.

Voor uitgebreide informatie kun je immers terecht op de website van MLDS of de vele sub-sites, zoals die over spijsvertering, waarmee je op de subsite vezeltest kunt komen en op Poepie, de sub-site voor kinderen. Of de sub-site darmkanker, maagproblemen en nog veel meer. Die wirwar van webdomeinen is mogelijk het enige vervelende van de bruikbare en/of belangrijke informatie, want ik stuitte op een paar links die niet werkten. Maar de fraaie animaties maken veel goed.

Ok, tot zover, ga nu maar en …. check je poep.