Zuinige zeep / suprise zeep

Afgelopen zondag bladerde ik weer even door de database met ideeën van 1990-2000. Ik wilde een volgende ideeënverzameling samenstellen. Daarbij stuitte ik op het onderstaande idee.

Zuinige zeep / suprise zeep

Wanneer een stuk zeep bijna aan zijn eind is brokkelt het af of breekt in nog kleinere stukjes. Het wordt moeilijk om nog te gebruiken. Toch is er dan nog ongeveer 10% van de zeep over. Wanneer de fabrikant een kunststof (of ander materiaal) vormpje neemt waaromheen hij de zeep giet, kan de zeep volledig worden opgebruikt en blijft alleen het vormpje over. De zeep kan misschien goedkoper bij dezelfde grootte, of zelfde prijs bij groter stuk etc.

Door een leuke vorm te gebruiken voor het gekozen stukje kunststof (bijv. bekend stripfiguur) wordt het een suprise zeep voor kinderen. Denk aan de hygiënische voordelen (kinderen willen gráág hun handen wassen voor het eten etc.).
15 november 1993

 
‘Was ik daar laatst niet iets over tegengekomen?’, vroeg ik me af. Ik had dat idee met Wim van Werkhoven, met wie ik later Deuxieme zou beginnen, opgepakt. We waren naar een zeepfabriek in Leiden geweest (Koninklijke Sanders) om productiemogelijkheden te bespreken. We hadden juridische informatie ingewonnen. En we waren we naar Markgraaf geweest (tegenwoordig: Novagraaf) om te kijken naar het vastleggen van intellectueel eigendom.

En ja hoor, de brief van Markgraaf (gedateerd 28 oktober 1996) vond ik nog.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 15 oktober 2013 door in de categorie 2013, Algemeen, Ideeën

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *