Bier voor filmsterren

Bier voor filmsterren – Tsjechische Konrad

Afgelopen maandag kwam ik George tegen, een vriend die als creatief in de tv-wereld pendelt tussen Berlijn en Milaan en af en toe in Nederland is voor familie- en vriendenbezoek. Het was een klein jaar geleden dat ik hem voor het laatst zag, wanneer je de webcam van Skype niet meerekent.

Hoe gaat het?

Hij begon met de gebruikelijke vraag, mogelijk ook omdat onze ontmoeting dit keer toevallig was, ‘hoe is het met je?, wat doe je?’

Om niet het gevaar te lopen in een eindeloos verhaal te komen, dat gebeurt namelijk als je een persoonlijk antwoord geeft, zeg ik, ‘nou, ik kom net van een bierimporteur waarvoor ik briefpapier e.d. heb gemaakt’.

‘Oh leuk, welke?’, is zijn reactie.

Onbevangen antwoord ik, ‘Konrad bier, Tsjechisch bier dat …’. Ik kreeg de kans niet mijn zin af te maken.

Trendy

‘Jongen, dat is geweldig bier’, valt hij me enthousiast in de rede, ‘da’s mijn merk. Dat is populair bier, vooral in trendy bars bij ons’. Ik weet dat hij daarmee Berlijn bedoelt. Verrast kijk ik hem aan.

‘Ja, dat bier verovert de markt in Duitsland. Zoals je weet zijn de Duitsers erg kritisch en Konrad is zo zo eh karaktervol en zuiver’.

Ik glimlach en antwoord, ‘Nou, in Nederland is het pas kort verkrijgbaar. Maar ik vind het inderdaad ook een onderscheidend biertje’.

Bier voor filmsterren

Bier voor Filmsterren op het Berlijnse filmfestival‘Ik sprak een maand geleden iemand van het Berlijns Filmfestival,’gaat George verder, ‘Zij hebben een biertest gedaan om het lekkerste bier te kunnen schenken, een lekker bier voor filmsterren en bezoekers. Ook zij hebben gekozen voor Konrad. Tjonge, wat leuk. En verder…’

Ik begrijp dat hij op een ander onderwerp wil stappen, maar zijn kennis over Konrad is te toevallig dus reageer ik ‘ik heb wat onderzoek gedaan voor Konrad en ben nu een strategie aan het bedenken voor ze om de markt op te gaan. Zo’n festival is wel een leuke aanbeveling, denk ik. Bier voor filmsterren.’

‘Het festival zelf is pas in februari, maar volgens mij hebben ze het nu al op de tap. Volgende week heb ik een afspraak op de Potsdamer Straße, dan zal ik ook even bij hen binnenlopen. Als ik me niet vergis worden zelfs de hotels in die tijd verplicht het productpakket te gebruiken dat het Festival heeft samengesteld’, vertelt George.

‘Dat laatste is bijzonder’, vind ik,’maar ik heb dat wel vaker gehoord’.

‘Die René’, glimlacht George,’ik moet weer verder, ik heb zo een afspraak. Maar zullen we eind van de week afspreken. Bel me later nog even. En zorg voor een paar Konrad biertjes’.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 16 oktober 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *