Ideeënverzameling (11)

Het werd weer eens tijd voor een ideeënverzameling. Ik ging weer eens onder de V kijken in de database en haalde er een paar aparte uit. Deze komen allemaal uit 1994 (zie ook de verantwoording)

Visitekaartjes met scratch-vakken

Bepaalde gegevens zitten onder de zilveren inktvlakken. Het visitekaartje kan ook leuke, communicatieve extra functies hebben, bijv. uitnodiging voor gratis lunch, fortune cookie etc.

Vliegtuig met anti-geluid correctie

Met de huidige computertechniek moet het toch mogelijk zijn razendsnel de amplitude van een geluid te meten en de correctie te berekenen. Als alle vliegtuigen worden uitgerust met anti-geluidcorrectie (i.i.g. bij opstijgen en landen) is lawaai op bijv. Schiphol verleden tijd.

Verbeterde flessentrekker(?)

Een rietje met aan het eind in de fles een speciaal gevormde ballonachtig rubber dat tot de grootte van de flesdiameter kan worden opgeblazen door het indrukken van de binnenhuls van het rietje. Het rubber kan ook vierkant zijn om ook vla-pakken e.d. te legen.

Vriezer met magnetroneigenschappen

Een koelkast is een omgekeerde warmtebron. Kan de techniek die in magnetrons wordt gebruikt niet worden omgekeerd in vriezer, zodat je iets snel kunt
bevriezen. Dat komt waarschijnlijk de versheid ten goede.

Valhelm opvouwbaar

Valhelmen zijn nog steeds van een materiaal dat al jaren wordt gebruikt. De techniek is inmiddels zoveel verder dat wellicht betere, lichtere materialen mogelijk zijn. Denk ook aan beter draagbaar, wanneer de helm niet nodig is (bijv. tijdens winkelen). Wellicht is een opvouwbare helm mogelijk, of een die ook als tas is te gebruiken. Voor fietsers en skaters kan het immers een lichtere helm zijn, wellicht een rugzak of als boodschappentas te gebruiken.

Vaste tijden succesverhogend?

De hoofdrolspelers in 'Seinfeld'

De hoofdrolspelers in ‘Seinfeld’

PCM komt altijd de donderdag in de week van de 23 van een maand. Dat is al jaren zo, daar kun je op bouwen. Je kunt er als lezer naar uit kijken en ik denk dat lezers dat ook doen (niet altijd bewust). Het werkt ook andersom, je komt thuis, PCM ligt er; oh ja, het is donderdag alweer bijna eind van de maand. Het heeft iets vertrouwds, zoals de hond die als je thuis komt kwispelt met zijn staart.

Bij succesvolle programma op tv werkt het net zo. Een vaste programmering, bijvoorbeeld altijd dinsdag tussen 7 en half 8, geeft vertrouwdheid, creeert een rustpunt in een leven en er ontstaat een succesprogramma. Programma’s op wisselende tijden, waarvoor je als kijker elke keer opnieuw een tv-gids moet pakken verliezen uiteindelijk.

Toen ‘Seinfeld’ op een vaste tijd kwam keek ik altijd, ik hield er met mijn werkzaamheden rekening mee. Naast alle onregelmatige beslommeringen was het een succesvol rustpunt in de week. Toen het later onregelmatig verscheen, verstoorde dat het ritme, was het geen vast rustpunt meer en na verloop van tijd keek ik in het geheel niet meer.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 19 oktober 2013 door in de categorie 2013, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *