Hoe is het met….?

Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft. Dat er een naam uit het verleden in je opkomt en je je afvraagt “hoe is het met…?”. Bij de namen van enkele vriendinnen uit het verleden stelde ik die vraag regelmatig. Bijna op hetzelfde moment kwamen ze dan ineens tevoorschijn op Facebook. Terwijl ik daar toch af en toe al had gezocht. Als je spiritueel bent aangelegd zou je dan kunnen denken dat het contact er daarvoor nog niet mocht zijn.

Naast enkele andere personen uit het verleden, vroeg ik me ook wel eens af hoe het met Appie zou zijn. ‘Hoe is het met … Appie Pot? Met Appie heb ik een bijzondere tijd gehad. We gingen jaren naar popconcerten. We fotografeerden de artiesten en maakte menig feestje mee in de coulissen.

Appie liep in die tijd als één van de eerste Nederlanders de New York Marathon, die gisteren voor de 43e keer werd gelopen. Hij stopte na zeven keer toen het te massaal werd.

Zijn ouders herinner ik me ook goed. Zijn moeder kwam uit Wit-Rusland, het huidige Belarus. Ze was van Wit-Russische adel, maar sprak weinig over haar verleden. Ze voelde zich volop Nederlandse. Appie’s vader was tandarts. Kort voor zijn pensioen ging hij onderzoek doen bij de Tandheelkundige Kliniek van de Universiteit van Utrecht.

Op de foto met…

Vanmorgen las ik mijn ochtendkrant. En daar stond hij ineens. Ik herkende hem niet direct. Hij was ouder geworden en wordt nu Albert genoemd. Hij zat op zijn favoriete terras en ging daar op de foto met voetballer Ibrahim Afellay.

albert-pot

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 4 november 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *