Shorties

Gedachten en ideeën flitsen door mijn hoofd. En als ik er dan weer eens één ben vergeten, waarvan ik wist dat ik hem wilde onthouden, dan denk ik weer ‘schrijf het dan ook op’. Dan doe ik dat weer even wat regelmatiger. Even gemakkelijk zakt het opschrijven echter weer weg.

Wat zou het heerlijk zijn om, net als bijvoorbeeld Rik Felderhof, altijd een notitieboekje bij je te hebben om aantekeningen te maken van hersenspinsels, uitspraken, leuke zinnetjes. Bij hem is het inmiddels als een deel van zijn kleding geworden, hij voelt zich vast bloot als hij zijn boekje niet bij zich heeft. Maar voor het zo ver was zal even hebben geduurd. Te lang vooralsnog voor mij om ooit routine te worden.

Mijn hersenspinsels en overige notities staan her en der genoteerd, als ik ze dus al heb vastgelegd. Uitgezonderd de ideeën die ik noteer in een database, vanzelfsprekend, maar ook dat doe ik dus niet consequent.

Shorties

Hieronder enkele notities die ik als shorties tegenkwam in mijn telefoon. Bizarre aantekeningen, soms ter nadere overdenken, soms goed voor een glimlach, soms om snel te vergeten.

Tastbare relativiteit – illusionair denken – formulerend luisteren

It’s the fear of what comes after the doing that makes the doing hard to do, but we almost always live with the consequences. (uit: Angels in America)

Leren van andermans lessen

Ogen open bij fotograferen – Laat je rechteroog weten wat je linkeroog ziet

Hello goodbye – we zijn een uitzwaaivolk

Denken wat overdacht moet worden, voelen wat gevoeld moet worden, leven wat geleefd moet worden.

Was er in het stenen tijdperk iemand die zei: ‘jongens, laten we stoppen met… of in ieder geval minderen. Anders houdt de ijstijd op’.

Handelsgeest en elasticiteit (flexibel invoelingsvermogen)

Huizen uit de Middeleeuwen staan nog steeds, nieuwbouw is goed voor 30 jaar. Waar ging het fout?

Gezond geluk is je verleden, heden en toekomst voor jou in balans brengen (gebracht hebben). Het gaat om de individueel gevoelde, wetende of gedachte realiteit. Het gaat om de ballast die individueel wordt gevoeld.

Ik ben er van overtuigd dat ideeën, zodra ze zijn uitgesproken, gemeenschappelijk bezit worden van ons allen – Sol LeWitt

Etcetera

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 29 oktober 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *