Mooie vrouwen

Mooie vrouwen

Afgelopen vrijdag sprak ik Rob en John over een toekomstig project. Tijdens dat gesprek ontstond een kort uitstapje. Daarbij ging het over ons kinderspeelgoed en vooral de springende speelgoed kikker van Rob.

Gisteren vervolgden we ons projectgesprek. Rob maakte weer een klein uitstapje. Hij maakte een opmerking over mooie vrouwen. Ik zal die hier niet herhalen omdat de Zwarte Pietkwestie nog steeds actueel is.

‘Maar ik heb wel iets met Indonesische vrouwen’, vervolgde Rob, ‘dat gracieuze en vrouwelijke’.

Foto in krant

Ik denk direct aan de foto hiernaast. Het stond een paar dagen geleden in de krant. Ik maakte er een fotoscan van met mijn mobieltje, want ik wist dat ik er nog eens een grap mee kon uithalen. Altijd in voor een practical joke.

‘Dan vind je dit vast ook wel mooie vrouwen?’, vraag ik retorisch terwijl ik Rob mijn mobiel voorhoud.

‘Wow’, is Rob’s reactie.

John en ik houden afwachtend onze mond. Rob vervolgt, ‘wow, dat zijn inderdaad prachtig mooie vrouwen’.

Gefopt met mooie vrouwen

Zie ik het goed. Ja hoor, Rob krijgt een beetje kleur op zijn wangen bij het zien van deze drie vrouwen. Da’s mooi. Dan komt de klap van de grap extra aan. Ik voel een gemeen glimlachgevoel door mijn lichaam trekken. Maar ik houd een pokerface.

‘Het zijn geen vrouwen’, zeg ik na een korte pauze. Ik ga er vanuit dat de boodschap in deze bewoordingen minder hard overkomt dan dat ik zou zeggen, ’het zijn mannen’.

‘Nee ! ’, reageren Rob en John in koor.

Winnaars van de miss World

‘Ja echt’, zeg ik, ‘het zijn de drie winnaars van een miss World verkiezing voor transseksuelen. In de krant gooien ze transseksuelen en travestieten op één hoop, wat niet correct is. Maar het zijn in ieder geval mannen, of ze zich nu vrouw voelen of zich als vrouw verkleden’.

‘Tjonge jonge, ongelooflijk’. Rob schudt zijn hoofd, hij kan er niet over uit. ‘Maar het is bekend van die landen hè’, vervolgt hij, ‘Indonesië, Thailand. Het zijn landen waar veel van die androgyne types wonen’.

‘Deze dames of heren komen uit Brazilië en Amerika. De middelste, de winnares, is Amerikaanse’, vertel ik hem. Dat de linkse Thais is laat ik maar even achterwege.

Daarna wisselen Rob, John en ik een paar van onze bizarre ervaringen uit met manvrouwen, transseksuelen en dergelijke.

Thailand en Cuba

Ik vertel over de keer dat ik in Thailand was om enkele fabrieken te bezoeken. De oud klasgenoot waar ik logeerde, hij woonde er permanent als inkoper voor een Duitse organisatie, nam me mee naar een club waar veel van die verklede mannen rondliepen. Hij vond het wel grappig mij daar naar toe te nemen, als een soort folklore. Hij had me niets verteld. Maar ik voelde direct dat er iets aan de hand was, dus stelde ik me nog gereserveerder op dan ik gewoon ben te doen.

We dronken ons drankje en ik kreeg contact met drie van die androgyne types. Ik maakte ze vlot duidelijk dat ik niet van de diensten gebruik wilde maken waarvoor anderen wellicht zo’n bar bezoeken. Daardoor ontstond al snel met hen een gewoon gesprek tussen mensen over studie, land, doelen en dergelijke.

Op Cuba had ik een soortgelijke ervaring. Daar werd ik in een bar aangesproken door twee vrouwen, waarvan er een een man bleek te zijn. Toen dat was opgehelderd ontstond een normaal contact. Daardoor zag ik de laatste vier dagen van mijn vakantie plekken in Cuba die toen grotendeels nog ontoegankelijk waren voor toeristen. In het toeristengedeelte van Cuba keken mensen nog wel vreemd op als ik met de twee mooie vrouwen langsliep. Maar in het autochtone, echte Cuba, hing een ontspannen sfeer gericht op leven en laten leven.

Twee(ge)slachtig

Meer bizar was het in Nederland. Een vriend die op het Binnenhof werkte had me uitgenodigd voor een rondleiding, kort na de opening van de nieuwe Tweede Kamer. Na de rondleiding liepen we naar buiten en zei de vriend dat hij nog even een tijdschrift wilde kopen. Schuin tegenover de uitgang van het gebouw was op een hoek een kantoorboekhandel. Dichterbij gekomen zag ik de uitgebreide collectie kranten en tijdschriften uit zowel binnen- als buitenland. Geheel passend bij het binnenhof, dacht ik nog.

Niets vermoedend liep ik achter hem aan de winkel in. Die zag er niet anders uit dan een doorsnee kantoorboekhandel. De winkel bestond echter uit twee delen, die zonder duidelijk onderscheid in elkaar overliepen. In dat tweede deel stonden rekken met seks- en pornobladen. Dat was direct duidelijk. Ik ben er niet in geïnteresseerd, maar ik word er ook niet door geschokt.

‘Heb je dit wel eens gezien?’, vroeg de vriend, terwijl hij naar een rek liep. ‘Wat?’, vroeg ik achter hem aanlopend. Hij antwoordde niet, maar hield me een blad voor. Terwijl hij er doorheen bladerde zag ik  allemaal foto’s voorbij komen van mensen (want wat is hun gender) met zowel een vagina als penis (of zo je wilt ‘een kut en een lul’).

Dat had ik nog nooit gezien. En ik kon het ook niet geloven. Er zullen er een paar rondlopen, dacht ik, maar zo veel dat er een heel rek met bladen mee kan worden gevuld. Ik pakte zelf een blad van het rek om deze aan een verdere analyse van het fenomeen te onderwerpen. Na drie bladen geloofde ik het wel. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk echt, concludeerde ik, ze bestaan.

‘Zullen we gaan?’, vroeg ik de vriend, die ik ineens toch in een licht ging zien. ‘Ok’, reageerde hij en we verlieten de zaak zonder dat hij een tijdschrift had gekocht. Ik vermoedde daardoor dat hij me onder zijn valse voorwendselen de winkel in had gelokt.

Mooie vrouwen

Nadat Rob, John en ik zo wat verhalen hebben uitgewisseld keren we terug naar het project. Ik kan het niet laten nog één keer mijn mobieltje voor Rob’s gezicht te houden. Daarop leest hij nu het bijschrift bij de foto (zie hieronder). Hij glimlacht als hij leest dat er een Thaise bij is en mompelt ‘een Thaise…’.

mooievrouwen2

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 6 november 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *