Nederlanders en New York

Almere-DirkVorige week zag ik in een huis-aan-huis krantje in Almere een bericht staan over Sinterklaas en Zwarte Piet. Daarin vertelt Dirk M. de Boer over het Sinterklaasfeest. Dit naar aanleiding van het artikel dat hij daarover schreef in zijn prachtige boek ‘New Netherland – New York’, dat hij enkele jaren geleden uitgaf.

Want Dirk M. de Boer is uitgever. Vooral uitgever van zijn eigen boeken, die hij schrijft, fotografeert en opmaakt. Voor het boek ‘New Netherland – New York’ is hij op zoek gegaan naar de invloed van de eerste Nederlanders bij de ontwikkeling van New York en wat daarvan nu nog is terug te vinden in de Verenigde Staten. Een prachtig boek over Nederlanders en New York.

Het eerste exemplaar zou in ontvangst worden genomen door Michael Bloomberg, de burgemeester van New York. Maar op het laatste moment had de burgemeester iets belangrijks te doen. Dat kan natuurlijk in zo’n grote stad, calamiteiten genoeg. Ook al schijnt het door het beleid van Bloomberg een stuk rustiger te zijn in New York. De storm Sandy kon hij niet voorkomen. Deze storm zorgde voor vertraging bij het uitbrengen van het boek in Amerika.

Het boek is in Nederland voor 34,95 euro te bestellen bij de de uitgever/schrijver.

Hier een pdf van de pagina’s 152-153 uit het boek over Nederlanders en New York.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 5 november 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *