Het Cocktail Trio

Afgelopen zaterdag was ik even bij een oom langsgegaan. Hij is redelijk handig op zijn computer, maar was toch tegen wat dingen aangelopen die hij anders wilde. ‘Altijd goed om een handig neefje te hebben’, zei hij toen de klus was geklaard.

cocktail-trioHij is de oom waar ik Canto Ostinato hoorde en ook nu kregen we het over muziek. Terwijl hij een CD van Schubert zocht, bladerde ik door zijn verzameling LP’s. Tussen alle klassieke werken stuitte ik op een verzamelelpee van Het Cocktail Trio.

‘Wow, jeugdsentiment’, riep ik. Het Cocktail Trio kende ik van mijn kleuterschooltijd. Vrolijke muziek herinnerde ik me. De titels kwamen me bekend voor. ‘Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien’, ‘Batje vier’, ‘het Vlooiencircus’, het prachtige ‘Dierkundeles’ en het onvergetelijke ‘Hoeperdepoep’ zat op de stoep.

‘Als je dat leuker vindt, dan moet het maar even’, zei mijn oom terwijl hij de plaat van me overnam. Kort daarna klonken de carnavals-achtige klanken over de dure, voor klassieke muziek bedoelde, speakers.

Het Cocktail Trio

Het Cocktail Trio bestond uit Ad van de Gein, Tonny More en Carel Alberts. Veel van de bekende liedjes zijn geschreven door toenmalig TROS-directeur André Meurs. Het waren vaak Nederlandse teksten op bestaande liedjes, vooral uit Amerika. Bij veel van de hits wordt meegezongen door kinderen van de kinderkoren De Krekels en De Merels.

Meer informatie:

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 11 november 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *