Mooe vrouwen en de grote leugen

Mooie vrouwen en de grootste leugen

Mooie vrouwen. De grootste fraude gepleegd op mannen begon op de dag dat de eerste grotvrouw een papje van rode klei op haar wangen smeerde en aanhalig langs een treuzelende grotman liep. Hij hees snel zijn knots en drentelde achter haar aan.

Sindsdien is de meest verheven wens van mannen door mooie vrouwen bemind te worden, er een te veroveren, trouwen en in bezit te nemen. Door de eeuwen heen is dit verlangen blijven bestaan. Deze overduidelijke fraude noemen we ‘schoonheid’ en het verblindt mannen nog steeds.

Mooie vrouwen

Wat is schoonheid? Schoonheid is natuurlijk een grote leugen.

Te oordelen naar de huidige schoonheidsidealen had bijvoorbeeld Cleopatra nooit een screentest gekregen. Ze was groot, had overgewicht en haar gezicht was niet veel anders dan een gedeukt kussen. Maar ze veroverde Caesar, de grootste Romeinse generaal, en verlaagde een andere Romeinse krijger, Marcus Antonius , tot een trillende puppy, dankbaar voor welk van haar gunsten ook.

Nefertiti en mooie vrouwen

Nefertiti

Als een mooi gezichtje of een verleidelijk figuur de enige norm waren voor schoonheid, dan zou het aantal huwelijken bijna nul zijn geweest, lang voordat de mens dit met statistieken zou bijhouden.

Koningin Nefertiti van het oude Egypte werd beschouwd als een verpletterende schoonheid. Ze beschilderde zichzelf in levendig groen en helder rood, opzichtig paars en ze ging gekleed in strakke, bijna transparante kleding . Ze was een slanke, sylph-achtige vrouw die, als haar kleding beweging toestond, als een lichtende manx door de paleisgangen zweefde om een wellustige leeuw aan te trekken. Vandaag zouden we zo’n verpletterende schoonheid bestempelen als een razende gek.

Rubens mooie vrouwen

En dan vervolgt het over de mooie vrouwen van Rubens en andere historische inzichten over mooie vrouwen en schoonheid.

Evenals gisteren is bovenstaande tekst niet van mij. Het is de vertaling van een artikel uit een oud tijdschrift dat ik tegenkwam. In dit geval het Amerikaanse tijdschrift Whisper, een zogenaamd pulpmagazine

Hier het volledige artikel ‘the big lie … ‘uit Whisper Magazine van nov. 1959 (pdf 1,1 mb, incl originele scans)

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 5 december 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *