Lorena

‘Moet je eens kijken’, zegt Jan, als ik bij hem binnenloop, ‘wat vind je hiervan?’

Dichterbij gekomen zie ik een aantal foto’s op Jan’s monitor van een schaars geklede vrouw. ‘Ziet er goed uit’, is mijn eerste nog wat automatische reactie.

lorena-van-heerde‘Het is de dochter van mijn vriend/zakenpartner Ronald van Heerde. Met hem had ik een vastgoedbedrijf in Spanje’, vertelt Jan. ‘Ronald is in Spanje gebleven. Toen Lorena een jaar of zestien was zei ik haar eens te gaan praten bij het modellenbureau een paar straten van ons kantoor vandaan. Ik weet nog goed dat Ronald me geschrokken aankeek. “Het meisje moet naar school, studeren”, zei hij. Daarnaast dacht hij waarschijnlijk ook beschermend. Als rokkenjager wist Ron welke gevaren op de loer lagen voor zijn mooie Lorena’.

‘Het is inderdaad een mooie vrouw’, zeg ik.

van-heerde

Lorena van Heerde met haar ouders in 2001, na te zijn gekroond als Miss Spanje

‘Nog geen maand na mijn suggestie verschijnt Lorena in plaatselijke advertenties. Daarna ging het snel. Korte tijd later werd ze miss Alicante en een paar maanden later zelfs miss Spanje. Dat was in 2001. Ik denk dat Lorena toen zeventien was. Daarna brak een bijzondere tijd aan, van feesten, shows, fotosessies. Ronald stelde zich daarbij als een verantwoordelijke vader op. Ze mocht genieten, haar school mocht er echter niet onder leiden. Dat was natuurlijk moeilijk met al die aandacht en het getrek van belanghebbenden’.

‘Ik kan me daar wel iets bij voorstellen’, laat ik me weer even horen.

‘Vanzelf kwamen er andere opdrachten. Ze heeft in films meegedaan, televisieoptredens en heeft ook nog anderhalf jaar een relatie gehad met Christiano Ronaldo. Maar dat was natuurlijk toen ze al wat ouder was.’

‘Hoe oud is ze nu?’, een vraag die ik zelf had kunnen berekenen.

‘Ik denk tegen de dertig’, antwoordt Jan en hij kijkt dromerig voor zich uit. ‘Als ik nu naar Spanje zou gaan…’

Ik zeg niets.

‘Ik ben inmiddels vijf jaar terug in Nederland. Ronald woont er nu al zo lang met zijn Spaanse vrouw. We bellen af en toe. Soms mis ik die goeie ouwe tijd, het ontspannen leven. Het zou leuk zijn ze weer te zien. Ik weet zeker dat zij het ook fantastisch vinden’.

Jan staart weer voor zich uit.

‘Bijzonder hè’, zegt hij tenslotte, ‘wie weet hoe Lorena’s leven was gelopen als ik die opmerking niet had gemaakt’.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 20 december 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *