Iedereen een Doutzen Kroes (2)

Twee weken geleden bladerde ik in het lijfblad van mijn nichtje van vijftien. Hitkrant. Ooit, in mijn jeugd, een blad voor jongens waarin ze konden lezen over hardrock bands, punk en dergelijke. Het was een tegenhanger van muziekblad OOR. Nu is dus een blad voor meisjes, vol met plaatjes van Justin Bieber-achtige jongens, makeup-tips en flirttips.

without-makeupEr stond een artikel in over Hollywood-sterren in hun vrije tijd en zonder make-up. Ik zou willen dat ik het nooit had gezien… ik kan er al een aantal dagen niet van slapen, de sterren uit actiefilms en komedies blijken in het dagelijks leven slechts geschikt om door de auditie voor een horror-film te komen.

Het deed me ook denken aan de redacties van tijdschriften. Hoe in photoshop de ogen helder worden gemaakt en soms zelfs van kleur veranderen, tanden worden gewit en het haar geglansd. Het is denk ik goed dat meisjes in Hitkrant zien dat de glamour waarvan zij dromen grotendeels op illusie is gebaseerd.

En de meisjes die het niet geloven kunnen onderstaande film bekijken. Want het kan nog extremer. Van standaard meisje in 37 seconden naar een iets te overdreven, zeg maar, Barbie.

Zie ook: Iedereen een Doutzen Kroes (1)

Link naar de hele film op Youtube (1,11 min)

En meer celebrities zonder makeup

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 21 december 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *