kersthuis - moord

Het was de schoonzoon in de hal

Bovenstaande foto stond zaterdag in de krant. Na het lezen van de inleiding bekroop me een raar gevoel, dat neer kwam op ‘die man heeft niet lang meer te leven, er is iets met de schoonzoon’. Hoewel het artikel me niet echt interesseerde dwong het gevoel me door te lezen en een verklaring te vinden voor de vreemde gedachte.

Het zat hem niet in zijn naam, Kevin Lynch, wist ik snel. Hij was ooit begonnen zijn huis te versieren, nadat hij de versiering van het huis van zijn overbuurman zag. Daarna leek het alsof ze elkaar telkens wilden overtroeven… tot de overbuurman het voor gezien hield. Lynch won uiteindelijk de nationale competitie die door tv.-zender ABC was uitgeroepen. Zou zijn overbuurman? Nee, dat leek me niet. Ik liet de gedachte rusten en ging verder met de rest van de krant.

Kerstversiering en de moord

Onderweg naar huis op kerstavond hoorde ik op de radio dat ‘de man die bekend was geworden door het versieren van zijn huis was doodgeschoten’. Vanzelfsprekend dacht ik direct aan het krantenartikel.

John Chakalos met zijn vorige maand overleden vrouw Rita

John Chakalos met zijn vorige maand overleden vrouw Rita

Thuisgekomen keek ik op mijn iPad naar het nieuws op de NOS-app. Daar stond dat de 87-jarige John Chakalos uit Windsor was doodgeschoten. Er stond niet veel informatie, maar ik wist direct dat het niet dezelfde man was als van bovenstaande foto.

Vermoord

John Chakalos lag dood in zijn huis. De politie wist direct dat het moord was, want een wapen werd niet gevonden. ‘De schoonzoon’, flitste het weer door mijn hoofd.

‘Zijn schoonzoon?’. Er stond niet bij of hij kinderen had. Even later zocht ik verder op internet. Hij was vrijdag om 8:23 uur gevonden door zijn dochter. De doodsoorzaak was een schot door zijn hoofd, vertelde de plaatselijke politiechef Tom LePort. In het artikel stond dat John Chakalos vier dochters had… en dus mogelijk vier schoonzonen.

Te veel films

De schoonzoon heeft het gedaan!? Ach, misschien heb ik te veel films gezien. Hoewel. Met kennis opgedaan in films moet je voorzichtig zijn, las ik een tijdje terug. En ook vorige week las ik over Hollywood en onjuiste informatie. De wijze waarop een hartaanval wordt gespeeld, naar je borst grijpen en naar achteren vallen, blijkt nauwelijks met de realiteit overeen te komen. Maar daarover morgen. Wellicht weten we dan ook meer over de schoonzoon

Meer informatie

  • Aankondiging jaarlijkse openstelling van het landgoed, twee weken geleden in de Brattleboro Reformer
  • Politiebericht over de moord en getuigenoproep op regio-website WFSB
  • Eerder geplaatste informatie over krantenberichten verwijderd i.v.m. verwijderd van externe websites

John en Rita Chakalos stelden hun landgoed open voor belangstellenden om geld op te halen voor de plaatselijke voedselbank. Onderstaand een autorit over het landgoed van 34 hectare. Het landgoed is opgetrokken in Victoriaanse stijl, met onder andere een landhuis, gasthuizen, een hotel en een winkel.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 25 december 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *