Rob, de metselende clown

Ik ken Rob Slijpen al jaren. Hij liep al een tijdje rond met het idee voor een product dat hij uiteindelijk als Brickadoo in de markt zette. Toen het idee nog niet meer was dan dat waarschuwden velen hem voor de energie, tijd en geld die het uitvoeren zou gaan kosten. Bij de meesten was de waarschuwing gebaseerd op het hun eigen angsten. En wellicht speelde het volksgedrag mee, iemand bij de kudde te willen houden die zich daaraan lijkt te onttrekken.

Rob-SlijpenRob nam een hypotheek op zijn huis om aan het eerste kapitaal te komen om zijn idee uit te bouwen. Hij begon, luisterde naar anderen, maar trok zijn eigen conclusies. Na nog wat vallen en opstaan in het begin realiseerde hij zijn doel: Brickadoo, een doos met echte steentjes, speciaal cement, een troffeltje en een cement emmer en de deurtjes, raampjes en dergelijke om een huisje te bouwen. En het leuke, als je bent uitgekeken op het huisje, dan houd je het onder water; waarna het cement verdwijnt en je steentjes en overig attributen overhoudt.

In al die jaren zag ik Rob regelmatig, maar met soms flinke tussenpozen. Telkens als ik van hem of anderen hoorde over de voortgang, nam ik mijn figuurlijke petje voor hem af. Van dat idee zo’n vijftien jaar geleden heeft hij het uitgebouwd tot een product dat in vele landen te koop is en in vele speelgoedzaken en filiaalbedrijven. Chappeau.

De metselende clown

Zo’n tien jaar geleden hadden we beiden een relatie beëindigd. Ik stortte me op mijn werk. Rob ging workshops doen, waar hij daarvoor overigens ook al een liefhebberij in vond. In één van die workshops werd hij clown. Daar vertelde Rob bijzonder enthousiast over. Beeldend vertelde hij hoe hij de workshop had ervaren en wat het met hem had gedaan. De clowns waren een blijverdje, dat was me wel duidelijk.

Hoe het verder precies is gegaan weet ik niet. Hij werd lid van een bestaand clowns gezelschap, zette zelf iets op, trad op in theaters, bij zieke kinderen en nog veel meer.

Een paar weken geleden zag ik Rob in het Algemeen Dagblad. Hij stond met een paar collega clowns op Hoog Catharijne voorbijgangers blij te maken.

clowns

Optreden

En vandaag kreeg ik een uitnodiging voor de voorstelling ‘laughing our way back home – een clowneske zoektocht naar verlichting’. Op zaterdag 1 maart treedt Rob met zijn collega potsenmakers op vanaf 20.00 uur in Theater Parnassos in Utrecht. Dat Theater bevindt zich in de Kruisstraat en is dan voor 15 euro toegankelijk.

Dus:

Voorstelling:

laughing our way back home

Waar: Theater Parnassos, Kruisstraat 201 te Utrecht
Datum: Zaterdag 1 maart 2014
Aanvang: 20.00 uur
Kosten: 15 euro
Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 9 februari 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *