Creatieven met patenten

Ideeën, creativiteit en innovatie hebben altijd mijn interesse gehad. Ik weet niet wanneer dat is begonnen. Maar nog minstens één keer per jaar komt de anekdote uit mijn jeugd ter sprake. Twee oudere nichtjes pasten op mij. Toen ik een jaar of drie was zei ik een keer ‘ik heb een gedeetje’. Het duurde even voor ze wisten wat ik bedoelde. Daarna volgden nog vele ‘gedeetjes’.

Een paar jaar geleden legde ik de domeinnaam ‘www.creatieven.nl’ vast. Ik was met een paar relaties een project gestart om mensen met ideeën makkelijker te kunnen helpen. Een echte naam voor mensen die creatief zijn is het niet, maar creatieven leek ons wel een goede benaming. Immers, in de reclamewereld werd van sommige mensen gezegd ‘hij is een creatief’.

Het project kwam redelijk van de grond, maar over de naam van de bijbehorende website kregen we andere ideeën. ‘www.creatieven.nl’ bleef in de kast liggen. Tussendoor heb ik er nog wel eens iets mee gedaan. Het is een tijdje een site geweest met creatieve denktechnieken. Dat vind ik nog steeds leuk, maar het is erg tijdrovend. Het was tussendoor ook regelmatig lang stil.

Patenten

Vijftien jaar geleden heb ik een cursus gedaan in Amerika over patenten. De reden waarom is inmiddels niet meer zo relevant. Maar het werd snel duidelijk dat patenten in Amerika anders, makkelijker, worden aangevraagd dan in Europa. En ook met heel andere kosten.

Door de relatief lage kosten en de wijze van aanvragen worden ook voor bizarre ideeën patenten aangevraagd. Kansloze ideeën zouden wij zeggen. Hoewel er toch nog wel eens eentje wordt uitgevoerd.

Het leek me leuk om zulke bizarre patenten te verzamelen. Overigens kunnen ze ook inspiratie zijn om met nog wat overdenken tot een bruikbaar patent/idee te komen.

Dus kijken: www.creatieven.nl

Wellicht dat ik er te zijner tijd nog informatie bijplaats over patenten aanvragen e.d.

Of ik stop er weer mee, want het moet wel leuk blijven en passen in mijn werkzaamheden.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 20 februari 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *