Een tablet PC

Een paar dagen geleden schreef ik over mijn tablet. Ik had het verhaal eerder kunnen schrijven. Maar nu krijgt het een staartje. Laat ik bij het begin beginnen en eerst even een stukje teruggaan in de geschiedenis tot circa drie maanden geleden.

‘He’René, ik heb een bluetooth toetsenbord. Ik gebruik het niet. Het ligt maar in een kast. Wil jij het hebben?’. Zo met begon Alex mijn tablet PC avontuur.

‘Krijgen zeker’, antwoordde ik, ’ik wil wel eens kijken of zo’n toetsenbord voor mij wel werkt’.

logitech-ipad-keyboard-case‘Ok, ik ben morgen in de buurt. Dan drop ik het wel even langs’.

De volgende dag stond Alex weer bij me op kantoor. ‘Ik hoef er maar 100 euro voor te hebben’, zei hij.

‘Hij lag ongebruikt in je kast. Ik kon het krijgen’, reageerde ik, ‘betalen doe ik er niet voor’.

‘Het was een hartstikke duur ding’, probeerde Alex.

‘Tja dat zal best, maar dit type is nu voor 49 euro te koop. Ik wil je er twintig euro voor geven’, zei ik, wetend dat ik een briefje van twintig in mijn zak had.

‘Nee, dan geef ik het wel aan mijn dochter’.

‘Prima, even goede vrienden. Het spijt me dat je voor niets bent gekomen’.

Een paar dagen daarna

toetsenbord-bluetoothEen paar dagen later vertelde ik bovenstaand verhaal aan Pieter. Zijn reactie, ‘wil je een toetsenbord voor je tablet?’, vroeg hij, terwijl hij een kast opende. ‘Hier ik heb er een voor je. Die mag je hebben, ik vind het te lastig’. Hij reikte me een toetsenbordje aan van het model dat ik kende van Apple.

Een paar dagen geleden

universal-clip-lensAfgelopen maandag ben ik bij Kees. Ik ben net binnen als hij zegt ‘ik heb wat voor je’. Hij loopt naar een bureau en haalt er een doosje uit. ‘Toen ik ze zag heb ik er direct twee gekocht, want ik vond het ook wat voor jou. Maar ik vergat het steeds te geven’.

Hij geeft me het doosje en ik lees ‘universal clip lens. 3-in-one lens for smartphone and tablet’. Het zijn voorzetlenzen, een fisheye, een macro en een groothoek.

‘Wow leuk’, bedank ik Kees, ‘mag ik ze gelijk eens uitproberen?’ Een paar minuten later maak ik mijn eerste foto’s met de nieuwe lensjes.

VGA-kabeltje

De dag erop zie ik Gerard. ‘ik heb je verhaal eergisteren gelezen over je tablet. Ik heb een iPad Air gekocht, die heeft een andere aansluiting. Ik heb niets meer aan de kabeltjes. Wil jij ze hebben?’.

‘Reserve kabeltjes kunnen nooit kwaad, maar moet je ze niet zelf hebben voor je oude iPad?’.

Apple-VGA-Adapter‘Ja, stom’, reageert Gerard, ‘neem dan in ieder geval deze, want daar koop ik een nieuwe voor’. Hij reikt me een klein kabeltje aan met een stekker die ik herken als de Apple dockconnector. Aan de andere herken ik een VGA-stekker. ‘Je kunt er een externe monitor mee aansluiten aan je iPad of iPhone. Dan wordt je verhaal uitgebreid tot een tablet PC.’

Thuisgekomen verbind ik het bluetooth toetsenbord met mijn iPad. En ik sluit het kabeltje aan tussen de iPad en een monitor. Direct zie ik het scherm van de iPad op mijn monitor. En even later type ik mijn eerst tekstje alsof ik op een PC aan het werk ben. Ideaal een tablet PC.

Google Quick Office

De eerder beschreven Documents2 en SuperNote werken prima. Maar nu ik de mogelijkheden van een tablet PC voor me zie en van een iPhone PC wil ik meer. Dus ga ik op zoek naar een betere optie.

En die vind ik in Quick Office. Het programma is in 2012 door Google gekocht van de oorspronkelijke makers. Het heette eerst QuickOffice Pro, maar sinds september 2013 is er een verbeterde versie die eenvoudig QuickOffice heet.

Met het programma kun je in Microsoft Office documenten werken. Dat kunnen documenten zijn die je op het apparaat hebt staan (tablet of smartphone) of die je via Google Drive deelt met andere apparaten.

Het werkt prima. Als ik op al mijn werkplekken een monitor en toetsenbordje zet hoef ik alleen mijn tablet of iPhone maar mee te nemen om te werken alsof ik op een PC werk, bedenk ik me. Eigenlijk is het een kleine computer, die iPhone.

Ter informatie:

De VGA-connectie met het VGA-kabeltje werkt alleen met iPhone 4s en hoger en iPad2 en hoger. Het werkt dan standaard vanuit de Operating System van Apple. Het toont een mirror, waarbij het beeld zichtbaar is op zowel de tablet als de monitor. Bij eerdere modellen wordt het OS niet ondersteund en is het VGA-kabeltje beperkt bruikbaar. Het hangt dan af van de ondersteuning door een app of het beeld op de monitor wordt getoond. Het zijn voornamelijk presentatie-apps die de functie dan ondersteunen.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 22 februari 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *