- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

Moveo, de draagbare scooter

De Moveo, een scooter als een Samsonite koffer. Je konden er op wachten dat zo’n draagbare scooter, is het een scooter, er een keer zou komen. Het ding gaat niet harder dan een gemiddelde elektrische fiets. Maar het is toch een leuk ding. Je rijdt met een maximale snelheid van 45 km/uur naar je bestemming en klapt het in. En je sleept het 25 kilo zware ding inderdaad als een Samsonite koffer mee het kantoor in. De foto’s en het filmpje zeggen genoeg.

En de prijs? Tja. In 2010 is via crowdfunding 1,6 miljoen dollar opgehaald; bijna 5x meer de benodigde 350.000 dollar. Maar het ding is er nog steeds niet. Er is een nieuwe crowdfunding gestart. Ik ben benieuwd of het ding er gaat komen. De website van de Moveo geeft niet echt veel informatie.

Video over de Moveo

moveo-1moveo-6

moveo-3moveo-4

En bij de draagbare scooter dan ook maar direct het verplaatsbare huis. Het is bedacht door het Chinese ‘People’s Industrial Design Office‘. Voor ons wellicht niet meer dan een vakantiehuisje, met het huisje achter de Moveo op vakantie naar Frankrijk. Maar in China is het een serieuze oplossing voor een huisvestingsprobleem. De foto’s zeggen genoeg.

portable-house-1portable-house-2

portable-house-3portable-house-4