zelf wijn maken

Zelf wijn maken

Vorige week schreef ik over het bezoek aan restaurant De Bon Vivant. De kelner vertelde me dat door de opwarming van de aarde wijn maken in Nederland steeds noordelijker mogelijk is. Veertien jaar geleden kocht ik enkele flessen witte wijn bij een wijnboer in Limburg. Dat was toen de enige wijnboer in Nederland. Nu zijn er veel meer. De kelner bracht een witte wijn uit de Achterhoek.

Maar zelfs Friezen kunnen binnenkort zelf wijn maken. Niet omdat de opwarming van de aarde steeds harder gaat. Nee, er zijn een paar jongens in Amerika die een apparaat hebben ontwikkeld waarmee je in een paar dagen je eigen wijn kunt maken.

Met de Miracle Machine kun je dus zelf wijn maken. Het bedrijf schrijft erover: de samenwerking tussen de technologiebedrijven van Silicon Valley en de wijndeskundigheid uit Napa Valley heeft geresulteerd in ’s werelds eerste betaalbare versnelde wijnmaak apparaat. Je kunt er thuis met een minimale inspanning in drie dagen wijn mee maken van goede kwaliteit. Het apparaat is gemaakt met milieuvriendelijke materialen.

zelf-wijn-maken-02Naast de functionaliteit is de Miracle Machine ook een mooi apparaat. Het heeft een minimalistische vormgeving, is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en een sierraad zowel in de keuken als op de salontafel. Het apparaat wordt geleverd met een app die de wijnmaker begeleidt en de voortgang en kwaliteit bewaakt.

Zelf wijn maken

zelf-wijn-maken-03Je vult de fermentatiekamer van de Miracle Machine met een concentraat, gist en 600 ml water. Dan start je de app en het zelf wijn maken begint. Na twee dagen geeft de app een waarschuwing en voeg je de inhoud van een klein zakje afwerkpoeder toe. Hierin zitten de eik en andere smaken waarmee de wijn smaakt alsof het al een jaar ligt te rusten. Nog een dag later rinkelt de app voor de laatste keer, want de wijn is klaar om te drinken.

Het concentraat waarover ik hierboven is in verschillende varianten verkrijgbaar. De app geeft ook daarover adviezen, zodat je naar wens een type wijn kunt maken. Vanzelfsprekend kan de geoefende gebruiker van de Miracle Machine het mengsel naar eigen smaak aanpassen.

Zie ook bericht ‘wijn liedjes‘ over liedjes met wijn in de titel of ‘Zwarte spuug wijntest‘ over een test om de hoeveelheid tanine in wijn te controleren.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 25 maart 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *