Beter Spellen

Beter spellen helpt bij beter spellen

Een paar weken geleden vertelde een oom me dat hij elke dag een mail krijgt met een link naar “Beter Spellen”. Op die site staan elke dag vier nieuwe taaltestjes. Kort daarna heb ik me ook opgegeven.

Dagelijks na het ontbijt ga ik naar beter spellen om ook de vier testjes te doen. Op zich ben ik niet slecht in spellen en meestal haal ik dan ook de 100%. Meestal. Want soms zitten er vragen tussen waar ook ik de mist in ga.

Beter spellen

Beter spellen. Het belang ervan blijft een eeuwige discussie. Vorige week was het wederom onderwerp bij een televisieprogramma. Daarbij stelde iemand voor naar een fonetische schrijfwijze te gaan omdat de Nederlandse taal voor veel mensen te moeilijk is. Wat een manier om een probleem van een minderheid op te lossen. Wat een gemakzucht.

Spellen en zeker de testjes van Beter Spellen zijn gewoon leuk. Het is bovendien een speelse manier om het spellen te verbeteren. Bij elk antwoord staat ook altijd een link naar meer informatie. Zoals hieronder:

Taaluitleg op Beter Spellen

Je kunt overigens speltestjes doen op verschillende niveaus, dus voor iedereen is er een manier om in te stappen. Wil je nog meer informatie over spelling en spellen-spelletjes, kijk dan ook op spelling.nl

Beter rekenen

Inmiddels ben ik ook met beter rekenen begonnen. Dat betekent voor mij het ophalen van lessen wiskunde. Hoe werkt het bijvoorbeeld ook weer met breuken? En hoe pak je een sommetje op met een verhaaltje, zoals deze van vandaag:

Sommetje van Beter Rekenen - broertje van Beter Spellen

De testjes van Beter Rekenen maak ik met veel minder goede resultaten dan bij Beter Spellen. Ik probeer ze zoveel mogelijk uit mijn hoofd te doen. Dat maakt het natuurlijk wat lastiger.

Beter Engels

Vorige week ben ik begonnen met Beter Engels. Het leuke is natuurlijk dat op geen van de drie testprogramma’s druk ligt. Met tien minuten heb ik ze alle drie gespeeld, heet dat zo, maar als ik om welke reden ook die tien minuten niet wil vrijmaken dan is dat geen probleem. Overigens zou ik dan de dag erop de testjes van de vorige dag kunnen spelen.

Al met al een aanbeveling. Niet alleen voor mensen die al goed kunnen spellen en rekenen, maar juist ook voor hen die gebaat zijn bij beter spellen en/of beter rekenen.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 8 mei 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *