Ideeënverzameling (15)

Het werd weer eens tijd voor een ideeënverzameling. Onderstaande ideeën vond ik in mijn database onder de G, ze komen uit 1992, 93 en 94 (zie ook de verantwoording).

Gerepareerde producten

(kunst?).

Producten (huishoudelijk en kleding) die zijn ontworpen alsof ze zijn gerepareerd. Gestopte kousen, verzoolde schoenen, gebroken vazen, broeken en shirts met lappen etc.

(G)een jaar overdoen

Een belachelijk systeem eigenlijk. Als je ‘blijft zitten’ moet je een heel jaar overdoen. Deel een studie of schoolgang op in kleinere delen, bijvoorbeeld de basisschool van nu 9 jaar (van 40 schoolweken) in 9 x 10 perioden. Verdere invulling zal vooral door praktische zaken moeten worden ingegeven. Maar onderwijs wordt toch individueler dus kan het veel meer in begeleidende sfeer worden gegeven. Een kind kan veel meer vanuit zijn eigen tempo en interesses leren, wat volgens mij ook al beter is.

Gesloten betalingssysteem

Geld is steeds meer het heen en weer schuiven van elektronische bedragen. Op de ‘dag’-afschriften, die tegenwoordig maandelijks komen, zie je wat er in die periode is af- en bijgeschreven. Het saldo op dat moment is een elektronisch gegeven. Waar heb je banken nog voor nodig of wat zijn banken. Als je een gesloten elektronisch systeem kan maken, bijvoorbeeld via telefoon en computer, heb je voor transacties in principe enkel een administratieve (of controlerende) organisatie nodig. In winkels betaal je met dat systeem, werkgevers maken bedragen over via dat systeem. Banken kunnen zich met andere zaken bezig houden, zoals leningen, verzekeren e.d. (1993)

Geuren in reukartikelen

Waarom is er zo’n verschil tussen de geuren van toiletverfrisser, wasmiddel en parfum. Toiletverfrisser heeft altijd zo’n goedkope, onprettige namaaklucht. De lucht van wasmiddelen lijken sterk op elkaar, hun lucht is niet onprettig, maar toch heel anders dan die van parfums. Een zelfde reukvergelijking is er ook met andere geurproducten, zoals deoderants, waar zelfs de onderlinge verschillen groot zijn omdat er goedkope huismerk-artikelen zijn en dure designer merken.
Kan in een wasmiddel niet direct parfumlucht. Werkt deodorant ook op andere transpiratieplekken van het lichaam… pas in ieder geval de geur van toiletverfrisser aan.

Gips en mitella versierd

Er zijn speciale pleisters voor kinderen met bloemetjes en clowns. Maar, het kale witte gips rond gebroken armen en benen wordt slechts versierd met de namen en handtekeningen van vrienden en bekenden. Als mitella zou je wellicht een fraaie theedoek kunnen gebruiken, maar een speciale mitella moet ook mogelijk zijn. Met nieuwe printsystemen kun je series actuele mitella’s maken die je bijvoorbeeld zou kunnen distribueren naar aangesloten ziekenhuizen. Voor gips kunnen speciale tattoo’s worden gemaakt. Je kunt voor kinderen ook een bijzonder project doen met bijv. de tattoo’s van handtekeningen van bekende artiesten en sporters etc.
Op gips, mitella en andere medische voorzieningen kan ook worden geadverteerd, daarbij liggen verzekeringsmaatschappijen voor de hand, maar er kan ook creatiever mee worden omgegaan.

Geschiedenis in een lijst

De geschiedenis van een gebouw, product of mens in een langwerpige horizontale lijst. Bijv. het stationsplein in Utrecht (in foto’s van 1900 t/m de artistimpression van 2011).

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 13 mei 2014 door in de categorie 2014, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *