Onhandige voorwerpen

Katerina-KampraniAf en toe kom ik ideeën tegen waarvan ik denk ‘had ik het zelf maar bedacht’. Dat had ik ook bij de onhandige voorwerpen die Katerina Kamprani bedacht voor het ‘The Uncomfortable Project’.

Het is een knap en grappig project waarbij ze de specifieke functionaliteit van alledaagse objecten heeft veranderd of onbruikbaar heeft gemaakt. Het dwingt je alledaagse voorwerpen weer even als bijzonder te zien. Alles is immers bedacht. Maar daar staan we vaak niet meer bij stil, tot het niet meer klopt.

Door praktische voorwerpen te veranderen in onhandige voorwerpen worden de objecten kunst. Volgens recensenten tenminste. Wat mij betreft zet ze eenvoudig de wereld even op zijn kop door functionaliteit en ontwerp tegenover elkaar te zetten.

Zelf zegt de Griekse Katerina Kamprani over haar verfrissende, maar nutteloze, ontwerpen: ‘Het eerste ongemakkelijke voorwerp kwam gewoon in me op. Daarna begon ik in dezelfde lijn door te denken. Omdat het leuk is, maar ook het helpt me ook de onzichtbare designtaal achter alledaagse objecten te analyseren. Ik ben architect, maar het ontwerp is mijn passie’.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 26 mei 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *