- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

De zelfbouw HP computertafel

HP computer zelfbouwpakket

Er gebeurt zo veel in de wereld dat het natuurlijk niet allemaal is bij te houden. Deze HP computertafel kwam ik pas gisteren tegen, terwijl het ergens twee jaar geleden een opvallende gimmick was in de verpakkingsindustrie.

De doos is de verpakking voor het Hewlettp-Packard PZ1 werkstation. Wanneer je deze hebt uitgepakt kun je de doos ombouwen naar een HP computertafel van 1 bij 1,6 meter. Ik weet niet of zo’n ludieke nieuwe toepassing valt onder cradle-to-cradle. Ik kan me voorstellend dat de tafel toch al snel wordt vervangen en bij het grootvuil te recht komt. Maar het idee blijft leuk.

Ontwikkeld door Goodstuph

De HP computertafel/verpakking is ontwikkeld door het Japanse bedrijf Goodstuph. Het is verrassend eenvoudig in elkaar te zetten door de meer dan 250 lamellen in een rooster van kriskras verbindingen, als een honingraat, in elkaar te steken. De ondersteunende laag onder het ’tafelblad’ van de secretaire is gemaakt van met elkaar verbonden segmenten van zijkanten van de oorspronkelijke verpakking.

Je kunt er comfortabel met je benen onder, maar moet niet te zwaar leunen. De HP computertafel kan een maximaal gewicht houden van 30 kilogram.