Nieuws030 – nieuws over de stad

Inhoudsopgave

Morgen wordt, zoals elk jaar, gevierd dat Utrecht op 2 juni 1122 stadrechten kreeg. Echt bijzonder is die Stadsdag van Utrecht pas weer over acht jaar, wanneer we het 900 jarig bestaan groots kunnen vieren.

Daarom morgen vooral aandacht voor de opening van DOMunder en de start van Nieuws030.

Nieuws030

Nieuws030 is een nieuwsplatform met allerlei informatie over Utrecht. Journalisten, schrijvers, fotografen, dichters, bloggers en opiniemakers kunnen op Nieuws030 hun artikelen, reportages, interviews en opinies publiceren.

De nieuwswebsite biedt algemene informatie, stimuleer debat en zoekt naar duiding en achtergronden bij het nieuws over de stad Utrecht. Nieuws030 verwacht daarmee een eigen en onafhankelijke rol te kunnen spelen in de lokale journalistiek.

Initiatiefnemer van Nieuws030 is Ton van den Berg, die ook de eindredactie verzorgt. Ton is jarenlang journalist geweest bij het Utrechts Nieuwsblad en was ook de motor achter De Oud-Utrechter.

De wekelijkse columnisten van het eerste uur zijn Henk Westbroek, Koos Marsman en René van Maarsseveen. Vanaf morgen zal de website geleidelijk groeien met artikelen.

DOMunder

theo-van-wijkTheo van Wijk is al jaren enthousiast (pdf 1 mb) over het Domplein. Meerdere ideeën kwamen voorbij. Eerste resultaat is DOMunder, waarvoor hij samen met Paul Baltus initiatiefnemer is.

DOMunder is een ontdekkingsreis van ruim een uur onder het DOMplein. Daar is in een ondergrondse ruimte de geschiedenis van Utrecht te zien. Een geschiedenis van bijna 2000 jaar geleden, toen de Romeinen er het kasteel Trajectum bouwden, tot een nabijer verleden.

Utrechters kennen het Domplein en haar historische omgeving, zoals de Domkerk, de Domtoren, het recentere Academiegebouw. Zo’n wandeling door de geschiedenis, zoals DOMunder biedt, is nieuw en uniek voor Nederland. Een prachtig startpunt om daarna de stad nog eens vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 1 juni 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *