Eetbare folie als bord

Laatst at ik Roti bij vrienden. Het was gehaald bij een Surinaams eethuisje en daar verpakt in zilverpapier. We kregen een bord, maar iedereen at uit het zilverpapier dat op het bord lag. Na het eten konden de borden gewoon weer in de kast, ze waren immers niet gebruikt.

Ik vroeg me af: is de milieubelasting (energie) voor het maken en verbranden van wegwerpservies meer of minder dan van herbruikbaar porseleinen servies (energie en water). En hoe staat het met dat zilverpapier?

Kan dat ook, als folie bijvoorbeeld, van eetbaar materiaal worden gemaakt (wellicht geen folie, maar wel dezelfde functie). Dat je er eerst vanaf eet en het daarna opeet als toetje? Kan zo’n folieachtig materiaal wellicht als spray op het bord worden gespoten en er later als film worden afgetrokken of gewassen (met minder water dan bord afwassen) etc.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 1 september 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.