In zijn anus

In zijn anus en schimmelende borsten

Rond mijn twintigste had ik korte tijd een vriendin die in een ziekenhuis werkte. Terwijl ik op een avond haar borsten bewonderde met mijn handen vertelde ze wat ze die dag had meegemaakt.

Er was een nog jonge vrouw naar het ziekenhuis gekomen. Ze had grote borsten. Niet overdreven groot, vertelde mijn vriendin, maar stevig met een mooie bolling aan de onderkant waardoor ze licht hingen. Toen de borsten werden opgetild bleken er korsten en schimmels te zitten tussen de overgang van de borsten naar borstkas. Het was niet de reden van haar ziekenhuisbezoek.

Collegiale uitwisseling

Mijn vriendin, die nog niet zo lang in de verpleging werkte, had er van gegruweld en kon zich niet voorstellen dat een vrouw zich zo had bevuild. Ze sprak kort daarna haar verbazing uit tijdens het middagoverleg. Een arts vertelde dat het veel vaker voorkomt. Meestal bij oudere vrouwen, maar ook wel bij jonge vrouwen. Hij vulde zijn reactie aan met de opmerking dat ze ook onder oksels en rondom vagina’s korsten, schimmels en andere viezigheid tegenkomen.

Een verpleegster vertelde daarna over een zakdoek die ze waren tegengekomen in de vagina van een oudere vrouw. Niet per ongeluk daar geplaatst, maar als een soort lekdoekje. En daarna, ging mijn vriendin verder, kwam het ene na het andere vreemde voorval ter sprake.

Omdat ze mij de meeste daarvan vertelde, nog steeds in hevige verbazing, moest ik nog vaak terugdenken aan die avond, wanneer er weer eens een verhaal werd verteld in die richting. Verhalen die later werden aangevuld door de anekdotes van medische vrienden.

Vreemd gedrag

Hoewel ik me nauwelijks nog verbaas over rariteiten in menselijk gedrag, blijf ik het vreemd vinden. Ik prijs me gelukkig dat ik zelf nooit het verlangen of de noodzaak heb gevoeld gekke dingen uit te halen met mijn lichaam of er, zoals in de door mijn toenmalige vriendin gegeven voorbeelden, dingen in te stoppen. Maar het schijnt, hoewel er naar mijn weten geen onderzoek naar is gedaan, heel veel voor te komen.

Dus toen ik gisteren hoorde over een vrouw die, per ongeluk hoop ik, een sleutelbos had ingeslikt moest ik weer terugdenken aan Anna, de vriendin van jaren terug, en de bizarre experimenten en activiteiten waar mensen zichzelf toe verlagen door allerhande zaken in hun anus of vagina te (ver)stoppen.

Margaret Daalman

margaret-daalman-bestekHiernaast zie je de röntgenfoto van de Rotterdamse Margaret Daalman, medewerkster bij een makelaarskantoor. Ze werd, inmiddels dertig jaar geleden, opgenomen met hevige buikpijn. De artsen stonden voor een raadsel. Ook toen ze de foto zagen. Had de vrouw een hele inktvis gegeten, een Bart Simpson pop of een gemuteerde ananas. Nee, bij de operatie bleek dat de vrouw 78 vorken en lepels had doorgeslikt.

Een verklaring was er niet. De vrouw voelde een plotselinge aandrang tot het slikken van het bestek. Iemand van de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis wees op Pica, een zeldzame aandoening bij zwangere vrouwen. Hierdoor hunkeren ze naar het eten van non-foods. Meestal afval en metaal.

Gevangenen en junkies

Gevangenen en junkies staan er ook om bekend dat ze van alles in hun lichaam stoppen. De 34-jarige Neil Lansing bijvoorbeeld. Hij kreeg een gevangenisstraf voor drugsbezit. In de gevangenis werd hij gecontroleerd. Een bewaker zag een stukje condoom uit zijn anus steken. Toen dat werd verwijderd bleek Lansing een aardige voorraad spullen te hebben meegenomen: 17 pillen Oxycodone, 1 sigaret, 6 aanstekers, 1 vuursteentje, 1 lege injectiespuit met een gum over de naald, een tube lippenbalsem, 1 ongebruikt condoom, 1 kortingsbon en een recept van een apotheek.

Zoals gezegd, Lansing was bij lange na niet de enige. De 27-jarige Karin Mackaluinas werd naar de gevangenis gestuurd na een roofoverval in een hotel. Zij werd bij haar arrestatie betrapt met drie zakjes heroïne in haar jas. In de politiewagen viel het op dat ze onrustig bewoog. Bij nader onderzoek bleek ze 54 pakjes heroïne in haar vagina te hebben verstopt en 31 lege zakjes, 8 Xanax pillen en 51,22 dollar los geld.

De 24-jarige Gavin Stanger werd gefouilleerd voordat hij voor slechts drie dagen de gevangenis in moest. Er was niets gevonden. Maar toen de bewakers later in zijn toilet duct tape en een plastic tas vonden werd duidelijk dat Stanger spullen zijn cel in had gesmokkeld door deze in zijn anus te verstoppen. Ze vonden de smokkelwaar al snel: 1 aansteker, 1 zakje tabak ter grootte van een golfbal, 4 pakjes Mascotte, 1 flesje tatoeage inkt, 8 tatoeage naalden, 1 tabakspijpje van drie centimeter en 1 zakje marihuana.

Stofzuiger, vibrator en slatang

Regelmatig komt het verhaal terug in de krant van de man die met een stofzuigerslang in zijn anus naar het ziekenhuis moest. Het meest humorvol van dat en soortgelijke verhalen is, nadat ik van mijn verbazing ben bekomen, de gedachte aan de periode tussen het voorval en het ziekenhuisbezoek.

Dan zie ik iemand voor me die om de een of andere reden zo’n slang in zijn anus duwt en het er dan niet meer uit krijgt. Hij, of zij, probeert van alles om uit de problematische situatie te komen. Als het lukt horen we er niets van, maar als het niet lukt is ziekenhuisbezoek de enige optie en in sommige gevallen de brandweer.

In zijn anus

vibrator-en-slatangSoms zie je dan ook de poging die iemand heeft ondernomen zich uit de vernederende situatie bevrijden. Zoals de man met de vibrator en de slatang hiernaast. Hij had de vibrator in zijn anus geduwd, kreeg deze er niet meer uit en pakte een slatang in een poging de trilmachine te verwijderen.

Of de vibrator aan stond is niet bekend, maar uiteindelijk was ook in de slatang geen beweging meer te krijgen. Met hevige pijn is hij in het ziekenhuis terecht gekomen. Daar werden beide attributen verwijderd.

Volgens sommige berichten was het overigens een vrouw, in plaats van een man. Daar kan ik me dan wel weer iets bij voorstellen, bij een vrouw die een vibrator in haar anus stopt. Ik bedoel maar, de openingen liggen dicht bij elkaar en vergissen is menselijk. Het is in ieder geval minder vreemd dan een stofzuigerslang.

Snoepjes

Bij het meisje dat 30 magneetjes doorslikte omdat ze dacht dat het snoepjes waren denk ik … nee eigenlijk is dat ook vreemd. Eén magneet kan. Maar een meisje van acht weet daarna dat het geen snoepjes zijn. Er is van haar zelfs een youtube-filmpje in omloop.

En telkens denk ik bij het lezen over deze vreemde gedragingen weer even terug aan Anna, die een vrouw met smerige borsten in het ziekenhuis al heel wat vond. Sorry Anna.

Zie ook het bericht ‘flatuleren‘.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 12 juni 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *