Nieuwe ideeën – 01

Mijn oude database met ideeën is nog lang niet uitgeput. Vandaag dacht ik dat het wellicht leuk is enkele wat nieuw ideeën te delen. In plaats van de ideeënverzameling met ideeën van 1990 tot 2000. Niet de beste, geen ideeën waar ik wellicht nog wat mee wil doen. Maar enkele gewone, alledaagse ideeën die ik het afgelopen jaar heb opgeschreven.

Restanten terugbrengen/inleveren

schroevenBij specifieke klussen kun je te veel hebben aan de eenheidsverpakking. Wat doe je met de restanten. Je bewaart het, maar de kans dat je het ooit nog nodig hebt is nihil. En als je het nodig hebt, blijkt het verouderd of niet meer te vinden.

Breng het terug. Iemand anders kan net te weinig hebben aan de eenheidsverpakking. Denk aan bepaalde schroeven (50 stuks in doosje). Maar ook schuurpapier e.d.

Een doe-het-zelf-zaak zou een restantenhoekje kunnen maken en de terugbrenger een bonus kunnen geven, die hij/zij later kan gebruiken om zelf in de restantenhoek te zoeken naar iets bij een volgende klus. Wellicht ontstaat een doe-het-zelvers community die, eenmaal in de winkel, ook andere dingen koopt.

Wip met hefboom

Maak een wip waarbij de beide wippers hun verschillende gewicht kunnen compenseren door met een gewicht de balans in te stellen. De hefboomwerking.

Zwitsers mes smartphone

zwitsers-iphoneMet een smartphone kun je al veel, maar voornamelijk digitaal. Alleen de camera lijkt een vaste functie die een beetje extern is gericht, maar ook digitale verwerking nodig heeft. Ook zijn er toepassingen te koop waarmee de smartphone extra functionaliteit krijgt, denk aan opzetstukken als een telelens, een koppeling met de hartmeter van een hometrainer e.d.

Maar wat als de smartphone, die je immers altijd bij je draagt, externe attributen heeft zoals een zwitsers mes. Een schroevendraaier, een kurkentrekker e.d. Het enige waar je dan voor moet zorgen is dat de schroevendraaier niet is uitgeklapt als je de telefoon aan je oor zet.

Er zal zeker een doelgroep zijn die hierin is geïnteresseerd. En met al die functionaliteit mag de smartphone ook wel weer dikker zijn, zoals de oude Nokia’s.

Geschiedenisboeken als tabloid

Breng geschiedenisboeken uit in tabloidformaat op krantenpapier. Het is voordelig, milieuvriendelijk (kan best worden bewaard, blijkens de verzamelaars van oude kranten). Mooie taak voor de overheid of een grootgrutter.

Een vaatwasser en wasmachine voorraadhouder

Bij de vaatwasser moet telkens een blokje worden geplaatst. Waarom maakt een machinefabrikant geen voorraadhouder waarbij bij elke wasbeurt automatische een blokje in de machine valt.

En zo ook voor de wasmachine, voor blokjes of poeder. Het is dan zelfs mogelijk dat de machines afhankelijk van het soort was de hoeveelheid benodigde wasmiddel doseert.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 28 mei 2014 door in de categorie 2014, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *