Nieuwe ideeën – 02

In vervolg op Nieuwe ideeën 01 hier nog enkele ideeën van het afgelopen jaar. Niet de beste, geen ideeën waar ik wellicht nog wat mee wil doen. Maar enkele gewone, alledaagse ideeën die ik heb opgeschreven. Want dat laatste doe ik steeds minder.

Recycle loterij of veiling

Bij inleveren van een apparaat bij het verzamelkantoor ontvangt de persoon een code-sticker (A) en een duplicaat code-sticker (B) gaat onder het apparaat.

Na de wekelijkse loterij hebben mensen die hebben gewonnen (B) één week de tijd het apparaat op te (laten) halen (de geveilde apparaten worden direct afgerekend en meegenomen). Na die week worden de niet afgehaalde of verkochte apparaten gerecycled.

Hoeft een apparaat niet te worden gerecycled dan ontvangt de inbrenger (A) een punt. Zijn punten kan hij inzetten bij een volgende loterij (deelname) of veiling (deelbetaling).

Bezoekersboek

Bij musea, kerken, hotels en op veel andere plaatsen ligt bij de uitgang een boek waarop bezoekers hun bevindingen kunnen schrijven over het bezoek aan de locatie.

Wat gebeurt er met zo’n boek? Als het vol is verdwijnt het hoogstwaarschijnlijk in de la van een communicatiemedewerker of directeur. Of het gaat direct de prullenbak in.
Met legt eenvoudig een nieuw boek neer voor de volgende bezoekers.

Wellicht is het leuk deze boeken te verzamelen en te kijken of er een leuk algemeen boek van te maken is, bijvoorbeeld van één stad. Florence met zijn vele historische gebouwen, maar zelfs over Utrecht kan zo’n boek leuke, interessante informatie geven aan volgende bezoekers/toeristen.

Kinetische energie – bewegingsenergie

Is het niet mogelijk bepaalde producten van energie te voorzien door bewegingsenergie te gebruiken.

Een draadloze muis bijvoorbeeld wordt continue bewogen. Het moet toch mogelijk zijn deze beweging te gebruiken. Ook warmte van de hand kan als energiebron dienst doen.

Het moet zelfs mogelijk zijn energie via een toetsenbord terug te geven aan een apparaat via usb.

En het swipen op een tablet is ook een energiebron

Gevriesdroogd bier

Bier bestaat voor het overgrote deel uit water. Is bier niet te vriesdrogen waardoor je het in zakjes poeder kunt verkopen.

Met een installatie thuis kunnen mensen water en koolzuur toevoegen. Door de hoeveelheid van deze twee te variëren, ingrediënten toe te voegen of meer van het gevriesdroogde materiaal te gebruiken, kunnen verschillende biertjes worden gemaakt.

Creadle to Cradle fitness

Het blijft zonde dat opgewerkte energie in fitnesscentra verloren gaat.
Waarom geen fitnessapparaten ontwerpen waarmee de opgewekte energie wordt gebruikt om benodigde energie voor fitnessruimte aan te vullen of de vrijwillige fysieke arbeid van mensen op een andere manier om te zetten in iets functioneels.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 20 juni 2014 door in de categorie 2014, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




Veel foto's en illustraties van voor 2020 zijn tijdelijk verwijderd van deze site en server i.v.m. media-reorganisatie
Hello. Add your message here.