Cheetaf afbeelding feat

De Cheetah van Jake O’Neal

De Cheetah van Jake O’Neal is ook een mooi voorbeeld van een bijzonder leuke toepassing van Animated Gifs. Eerder schreef ik al over de Jamie Beck en Kevin Burg, de makers van clipjes van films, die ze ‘Cinemagraphs’ noemen.

De geanimeerde infographics van de cheetah is van ontwerper Jake O’Neal uit Portland. Hij geeft een extra dimensie aan Infographics. Daarmee wordt de informatie van zo’n infographic nog aantrekkelijker. Als voorbeeld hieronder de infographic over de Cheetah. Daarop beweeg het jachtluipaard met souplesse in het informatiescherm, zoals je dat van het snelste landdier ter wereld mag verwachten.

Jake O’Neal

Jake is al vanaf zijn jeugd creatief bezig. Hij maakte filmpjes met de camcorder van zijn vader. Maar pas toen hij ‘Graphic Designer’ als laatste genoemd zag op de beroepskeuzelijst wist hij het zeker: ‘hij moest Graphic Designer worden’. In de universiteitsbanken hield hij het echter niet lang uit en hij besloot zijn leerschool verder op straat te zoeken.

Hij deed leuke, minder leuke en vervelende ontwerpklussen voor evenzo vele ontwerpstudio’s, reclamebureaus en marketingfabrieken. Van elke klus leerde Jake wel iets. Genoeg om uiteindelijk in 2011 zijn eigen bedrijf te beginnen. Daar heeft hij zich omringt met andere enthousiaste ondernemers en kreeg hij opdrachten van onder andere IBM, Hyundai, de tv-serie Ugly Betty en het 2e hands autohandboek Kelley Blue Book, vergelijkbaar met onze ANBW koerslijst.

de Cheetah van Jake O’Neal

Hieronder de Cheetah van Jake O’Neal.
De cheetah van Jake O'Neal
(gebruikt met toestemming van Jake)

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 20 augustus 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *