Moppenboekje voor Puik Specials

Moppenboekje Puik Specials

Op zoek naar een exemplaar van het WP miniboekje kwam ik eeen geseald moppenboekje tegen. Ik maakte het boekje voor het merk Puik Specials van Holland Diervoeders.

Het was de eerste keer dat Holland Diervoeders zo’n actie deed rond dit voedingsproduct. Meestal lieten ze voor Puik Specials promoties ansichtkaarten maken van de getekende dieren op de verpakkingen. Die kaarten had ik ook al enkele keren geproduceerd. Ik stelde voor eens wat anders te doen.

Moppenboekje

Het moppenboekje rondom de knaagdieren werd een groot succes. Aan het boekje was een prijsvraag verbonden, een kleurwedstrijd. De maat van de antwoordkaart week af van de regels van de PTT. Vooraf regelde ik met hen dat we mochten afwijken van de voorgeschreven maten.

De vele inzendingen van jongeren maakten al veel indruk bij de klant. Maar ook de verkoop van de producten bleek te zijn toegenomen. En daar was het natuurlijk allemaal voor bedoeld. Dat er ook positieve reacties kwamen van winkeliers was mooi meegenomen.

Ron Verbrugge

Enkele jaren later ontmoette ik illustrator Ron Verbrugge. Een fantastische tekenaar. Toen we een keer samen naar een afspraak reden kwam er een vrachtwagen voorbij van Puik Specials. ‘Kijk die heb ik ook gemaakt’, zei Ron.

‘En ik heb er ansichtkaarten van gemaakt’, reageerde ik. Ron bleek de tekenaar van Joris Konijn, Evert de Cavia, Bas de Rat  en Hettie Hamster.

.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 16 september 2014 door in de categorie 2014, Oudedoos

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *