Mark Rutte keihard lachend

Ergernis over onze politiek

Ergernis over onze politiek heeft weinig zin, denk ik een dag na Prinsjesdag. Dus ik schud het snel van me af als ik dat, bijna dagelijks, bevestig zie in hoe onze politici bezig zijn. Ze komen niet verder dan ad hoc kroegideetjes. Echte oplossingen of een verdergaande strategie zijn daar niet in te ontdekken. Roepen dat het beter gaat met de economie is daarbij een zinloze actie, wanneer in de realiteit van veel mensen duidelijk is dat het niet beter gaat.

Onderwijs, de zorg en andere belangrijke en ingrijpende zaken in vele mensenlevens hobbelen van lapjes waarmee de gaten in de deken worden gedicht naar wachten op de volgende gaten. Zolang de ego’s in Den Haag, en hun even slechtziende collega’s in het land, het belang van hun maatschappelijke positie niet onderkennen, zal geen van hen met het voorstel komen eindelijk eens een nieuwe deken te kopen.

Bij het zien en horen van politici moet ik vaak aan een haast Cruijffiaanse wijsheid denken: ‘Ook wanneer je eenvoudige dingen ingewikkeld maakt of laat lijken, blijven ze in hun wezen eenvoudig’.

Een leider

Natuurlijk is het vervelend, pijnlijk en frustrerend de huidige complexiteit van zorg, onderwijs en dergelijke te ontrafelen, het tot de basis terug te brengen en weer op te bouwen. Maar uiteindelijk is dat wat nodig is, wat we als meerderheid willen en waarom we een echte leider nodig hebben. Niet een premier die wel een groep bij elkaar kan houden en verder alles weglacht.

Ergernis over onze politiek heeft geen zin, schreef ik al. Dus stop ik, zoals steeds meer Nederlanders, mijn Nationale kop in het zand en kies voor mijn individuele geluk en dat van mensen om me heen.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 17 september 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *