Changeling

Changeling – de film van een waar verhaal

Gisteren heb ik de film Changeling voor de tweede keer gezien. Ik was met vrienden die de film niet kenden. Ik realiseerde me dat ik de film de vorige keer vooral had gekeken om Angelina Jolie te zien. Nu, tezamen met vrienden, maakte het verhaal van de film meer indruk.

Vermist jongetje

De film Changeling, geregisserd door Clint Eastwood, vertelt het ware verhaal van Christine Collins. Op een dag verdwijnt haar zoontje Walter. Ze schakelt de politie van haar woonplaats Los Angeles in. Maar het is 1928. De politie van Los Angeles is in die tijd slecht georganiseerd, er is veel corruptie en is constant slecht in het nieuws. De zaak van het verdwenen jongetje wordt pas laat serieus genomen.

Als dat eindelijk gebeurt is het vooral omdat de commissaris er een mogelijkheid in ziet een betere publiciteit te krijgen. Er wordt een jongetje gevonden. Christine meot hem accepteren als haar zoon, terwijl ze direct weet dat het haar Walter niet is …

Moord op kinderen

Daarnaast speelt het verhaal over de moord op twintig kinderen door Gordon Northcott en zijn neefje Sanford Clark. Dit neefje brengt de zaak uiteindelijk aan het rollen. De moord krijgt de naam Kippenhokmoorden. Northcott wordt opgehangen, Het neefje wordt vrijgelaten omdat hij door zijn oom werd gedwongen mee te werken.

Waar gebeurd

Thuisgekomen na de film ga ik op zoek naar de ware feiten rondom het verhaal van Christine Collins. Wat ik vooral leuk vind zijn de foto’s van de echte personen uit het verhaal. Ik heb ze hieronder bij elkaar gebracht. Er zijn ook een aantal boeken verschenen over de moorden en Gordon Stewart Northcott.

Boeken rond de Changeling

Er zijn meerdere boeken verschenen rond of over de Changeling. Bijvoorbeeld:

  • ‘Nothing is Strange with You’ van James Jeffrey Paul (bol.com – amazon)
  • ‘The Road Out of Hell’ van Anthony Flacco (bol.comamazon)
  • In ‘The Mammoth Book of Hollywood Scandals’ van Michelle Morgan is er een hoofdstuk aan gewijd (amazon)

De Foto’s

Zie ook het waargebeurde verhaal over Kitty Genovese. Er waren 34 vermeende getuigen van haar moord, maar niemand belde de politie. Het bericht ‘getuigenverklaring‘ gaat over dezelfde moord,

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 5 september 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *