7 Sticky Notes

7sticky-notes-3Een jaar geleden schreef ik over de Plaknotities (Sticky Notes) van Windows. Reuze handig, maar toch ontbrak er wat aan. In 7 Sticky Notes, let op de 7 ervoor, vond ik een zeer bruikbare vervanging. De basis is hetzelfde; je zet papiertjes op je scherm met notities. Maar 7 Sticky Notes kan veel en veel meer.

Een groot verschil is dat je notities bij 7 Sticky Notes op allerlei manieren kunt bewerken. Niet alleen de letterfuncties, zoals lettertype, –grootte en –kleur, vet en dergelijke. Je kunt ook hyperlinks toevoegen en veranderen, alarm gebruiken op meerdere manieren, sneltoetsen maken en zo zijn er meer functies die het mogelijk maken het programma naar jouw hand te zetten.

Meerdere werkbladen

Naast een standaard werkblad kun je meerdere werkbladen maken. Persoonlijk vind ik dat reuze handig. Daarmee kun je algemene notities onderscheiden van de aantekeningen bij een project of activiteit. Wanneer je aan het project werkt gebruik je het bijbehorende werkblad. Je kunt net zo veel werkbladen maken als je nodig hebt.

Handig is ook dat 7 Sticky Notes de notities op verschillende manieren kan tonen. Standaard is het werkblad tonen of niet; met een klik buiten een notitie verdwijnt het werkblad. Je kunt dat ook in twee stappen doen, dat ze eerst nog blijven staan achter de vensters van andere programma’s. Mooi vind ik de functie Notitie werkblad. Daarbij worden de notities getoond tegen een halfdoorzichtig werkblad waarachter je andere open vensters zichtbaar zijn. En tenslotte kun je ook per notitie van een werkblad bepalen of ze wel of niet zichtbaar zijn of blijven.

Notitiebeheer

7sticky-notes-1Voor de zwaardere toepassingen is er de Notitiebeheer. Daarin kun je zeer uitgebreid zoeken, talen instellen (ook Nederlands), notities naar een ander werkblad verplaatsen en meer. Dat laatste kan, evenals andere functies ook vanuit het opklapmenu bij de notities. Als je meerdere acties wilt uitvoeren is Notitiebeheer echter handiger. Daarnaast is de Optiemanager waarin je allerlei zaken kunt regelen voor het programma.

Synchroniseren

Er zijn meer programma’s waarmee je notities kunt maken. Ik heb er verschillende uitgeprobeerd. Velen vond ik te uitgebreid, met functies die voorbij gingen aan de handigheid die je zoekt in een notitieprogramma. Je wilt immers kleine notities maken, anders gebruik je een tekstverwerker.

Een handige functie die ik niet bij andere programma’s tegenkwam is synchroniseren. Daarmee kun je op verschillende manieren de notities van één computer gebruiken op een andere computer en omgekeerd. Je kunt daarbij zowel snel de inhoud van één notitievelletje overzetten, bijvoorbeeld naar de cloud, of de gehele database.

Tijdelijke aantekeningen

7sticky-notes-2Ik gebruik 7 Sticky Notes voor tijdelijke aantekeningen. Als ik over internet scroll en site-namen even wil bewaren, een idee krijg of gebeld wordt. Een apart werkblad gebruik ik voor projecten, dan zet ik aantekeningen even bij elkaar. Dat is handig als ik dingen ga uitwerken.

Tijdelijkheid is dus mijn argument voor 7 Sticky Notes. Voor aantekeningen die ik lang(er) wil bewaren gebruik ik Maple.

In die tijdelijkheid gebruik ik alleen tekst. Kom ik een plaatje tegen, dan sla ik dat direct op mijn harde schijf op. 7 Sticky Notes kan met afbeeldingen omgaan, je kunt ze in een notitie opnemen. Dat die afbeeldingsfunctie het zwakste punt is en de enige functie niet problemen gaf, vind ik dus geen probleem.

Downloadpagina van 7 Sticky Notes

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 23 september 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *