Ideeënverzameling (17)

Weer eens een greep gedaan in mijn oude database en een paar ideeën in een ideeënverzameling geplaatst.  Alle losse ideeën die ik in het begin van dit blog gebruikte en de ideeën in elke ideeënverzameling zijn te vinden op de pagina ideeën.

Comforting-cards

Vaak komen onzekerheid en angst voort uit gebrek aan informatie (kennis). De comforting carrds zijn informatiekaartjes met feiten. Hiermee worden mensen met angst worden gerustgesteld.

Angst van de tandarts bijv. door vergelijkingen met alledaagse zaken (pijn van boren is gelijk aan …,), angst voor vliegen door feiten over stijgen, landen e.d. etc.

Smaak toverballen

Je hebt toverballen die van kleur veranderen, maar eigenlijk is dat raar. Want je moet ze uit je mond halen om het effect te zien. Het moet mogelijk zijn smaak toverballen te maken waarbij smaken in elkaar overgaan (bijv. vanille, chocolade, banaan etc.). Het is een goeie training voor de smaakpapillen om de diverse smaken te herkennen, er kan een spel omheen worden gemaakt (de volgorde van smaken kan immers verschillen; op het verpakkingspapiertje staat de volgorde van de toverbal).

Het kan ook leuk zijn, als dat mogelijk is, transparante smaaktoverballen te maken en in het hart van de bal een verrassing te doen waar naar toe gesabbeld moet worden (als een soort supprise ei; waarbij je dan wel weet wat je uiteindelijk krijgt).

Stofzuiger rugzak

Ontwerp een stofzuiger rugzak. Een apparaat tussen een vloerapparaat en een kruimeldief dat je eenvoudig op je rug draagt met een dunne slang. Met het apparaat kun je overal makkelijk bij, je bent beweeglijker, meubels worden minder beschadigd en het is in meerdere situaties veiliger (bijv. op de trap).

Stank neutraliseren

Menselijke winden bevatten methaangas die de stank geven. Is er niet een verbinding met methaan die de stank neutraliseerd. Na het eten van bruine bonen zou je je onderbroek daarmee in kunnen spuiten of smeren en rustig kunnen winden zonder vervelende stank te veroorzaken.
27 oktober 1997

Stadskluisjes of de dienst stadsgarderobes

Als je in de stad bent of moet zijn, bijv. voor een bepaalde afspraak, wil je soms spullen even niet bij je hebben. Steeds meer binnensteden zijn ontoegankelijk voor auto’s of het wordt ontmoedigd met de auto te gaan. Je kunt je spullen dus niet even in de afgesloten auto leggen. Het moet een kleine moeite zijn her en der stadskluisjes te plaatsen, zodat bezoekers er even spullen kunnen achterlaten (bijv. spullen die ze hebben gekocht, schone kleding om zich te verkleden voor een avondafspraak, bagage etc.). Het kunnen ook stadsgarderobes zijn bij winkelketens die meedoen aan de dienst.
16 januari 1993

Samengevatte tijdschrift-artikelen op audio-cassette of CD

Managers hebben weinig tijd, toch moeten en willen ze op de hoogte zijn van nieuwtjes. In de file hebben ze tijd zat. Zet daarom samenvattingen van artikelen (een audioknipselkrant) op een cassette.
Distributie via SHELL en op abonnement. Inleveren van oude cassette voor nieuwe cassette is milieuvriendelijk.
24 juli 1992

Verrassingsverpakking

Het is eenvoudig verpakkingen zo te maken dat er een extra ruimte komt (die pas bereikbaar is nadat een ander deel leeg is). In deze extra ruimte bevindt zich een verrassing voor kinderen. Als bijv. de Brinta-verpakking leeg is kunnen ze de extra ruimte openen en hun bonus (als een verrassingsei) bekijken. Wellicht een rage te ontwikkelen met leuke poppetjes, puzzeltjes of combinaties van gadgets).
7 maart 1993

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 27 oktober 2014 door in de categorie 2014, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *