Larry Fink feat

Larry Fink de man met een groot vermogen

Vandaag viert Larry Fink zijn 62ste verjaardag. Larry Fink? Hij is de oprichter van BlackRock. Bij BlackRock gebruiken ze zijn naam voluit, Laurence Fink. Maar in de wandelgangen is het Larry.

Afgelopen week vroeg ik mensen die ik tegenkwam en die iets met beleggen doen of ze wel eens van Larry Fink hadden gehoord. Niemand kende hem. In zijn thuisland Amerika is dat niet anders.

Wie is Larry Fink?

larry finkLarry Fink richtte in 1988 vermogensbeheerder BlackRock op. Het bedrijf is inmiddels een wereldwijd werkende multinational met meerdere financiële activiteiten en belangen in vrijwel alle grote bedrijven.

Op de Forbes-lijst van meest invloedrijke mensen staat Fink op de 39ste plaats. De vraag is of dat terecht is en of hij niet veel hoger zou moeten staan. Het hangt er vanzelfsprekend vanaf met welke argumenten de lijst is samengesteld.

3600 miljard

BlackRock beheert 3,6 biljoen (3.600 miljard). Dat is volgens de Bloomberg-lijst evenveel als de 300 rijkste mensen in de wereld gezamenlijk bezitten. BlackRock heeft aandelen in de meeste multinationals in de wereld. Ook in Nederlandse bedrijven als Shell, Ahold, ING en andere.

Larry Fink moet persoonlijk zien rond te komen van een jaarlijks inkomen van 80 miljoen dollar, waarmee hij de best verdienende CEO is in de financiële wereld. Met een persoonlijk geschat vermogen van rond de 400 miljoen dollar blijft hij ook ver achter Bill Gates en anderen.

Toch is zijn invloed denk ik groot.

Verjaardag

Vandaag viert hij zijn verjaardag met Lori, de vrouw met wie hij inmiddels 35 jaar is getrouwd. Mogelijk dat ze het vieren in hun New Yorkse appartement in Upper East Side of in hun chalet in Aspen. Of ze geven een feest op hun ranch in Salem, op 75 kilometer van New York.

Hoe dan ook. Larry Fink, een naam om in de gaten te houden.

Meer informatie:

  • Wiki over Larry Fink
  • Een interview met Larry Fink door een medewerker van McKinsey
Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 november 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *