kalender met senioren

Bijzondere kalender met filmscènes

De zorg voor ouderen is tegenwoordig hoofdzakelijk negatief in het nieuws. Dat vonden ook de ouderen in het Elisabeth Bejaardenhuis in Essen, onderdeel van de Contilia Group. Ze wilden daar iets leuks tegenover zetten. Hun idee, een bijzondere kalender met filmscènes.

Kalender met filmscènes

filmscenes-07bOp de twaalf kalenderfoto’s herscheppen tien bewoners bekende scènes uit films. Twee van hen stapten in de beroemde scène uit Titanic met Kate Winslet en Leonardo di Caprio. Twee anderen lieten zich als de Blues Brothers portretteren. Een rode jurk voor Breakfast at Tiffany’s vonden ze in een kostuumwinkel. Het werd na de plaatsing van antiek servies de decemberfoto.

Beetje photoshoppen

De 92-jarige Johann Liedke vervulde de rol van Patrick Swayze in Dirty Dancing. Hij geeft toe dat de foto een beetje is gemanipuleerd, ‘Ik ben niet meer zo sterk dat ik een dame boven mijn hoofd kan tillen. Vroeger had ik het makkelijk gekund, maar nu moest de computer een beetje helpen’.

Kurt Neuhaus van 90 genoot van zijn rol als Wyatt (Peter Fonda) uit Easy Rider. ‘Het was reuze spannend op zo’n voertuig te zitten’, vertelt hij enthousiast, ‘ik zou er zo op weg willen rijden’.

Overige foto’s

Andere foto’s verbeelden Mary Poppins, James Bond, Cabaret, Saturday Night Fever, Rocky, 7 Year Itch en Giants.

De kalender was bedoeld voor medewerkers van het bejaardenhuis en betrokkenen. Maar er kwam van over de hele wereld media-aandacht.

Galerij met de kalenderfoto’s

Hier de pdf van de kalender (PDF - 3,34 MB).

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 1 december 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *