Bluetooth speaker S-11 met microfoon

Bluetooth speaker S-11Ron, een kantoorgenoot, komt mijn kantoor binnenlopen. Op dat moment klinkt harde muziek. Maar waar komt dat vandaan? Ik zie Ron zoekend rondkijken. ‘David Guetta?’, vraagt hij terwijl hij met haviksogen over mijn werkblad gaat.

Dan ziet hij het staan, de bluetooth speaker die achter me op een plank van mijn boekenkast staat. De Led-verlichting van het luidsprekertje knippert blauw, ten teken dat het een bluetooth koppeling heeft met een audio-apparaat.

iPhone

‘Verbonden met mijn iPhone’, zeg ik, zijn nog niet gestelde vraag beantwoordend, ‘de bluetooth speaker S-11 met bas expansion, ook wel beatbox genoemd. Ik kan er zelfs mijn telefoongesprekken mee beantwoorden’.

‘Wow, wat een ongelofelijk geluid’, zegt Ron, ‘en dat in zo’n klein ding. Mag ik het oppakken?’

Ik knik. Ron pakt de kleine ronde speaker op. ‘Zo, dat voelt degelijk, zwaarder dan ik dacht. En goeie knoppen. Wat een leuk ding’.

Degelijk apparaat

‘Ja, dat vond ik ook’, reageer ik, terwijl ik de speaker van hem overneem, ‘daarom heb ik het ook gekocht. Het is inderdaad een ongelofelijk geluid hè. Die bas, bijzonder toch. En die hoge frequenties, ideaal voor deze muziek. En het staat nu niet eens op zijn hardst, maar het vult de hele ruimte’.

‘David Guetta, Nothing but the beat’, zegt Ron met een vragende intonatie.

‘Ja, maar andere muziek klinkt ook goed hoor’, antwoord ik, terwijl ik op mijn iPhone een ander nummer selecteer. Even later klinkt Anna Netrebko door de luidspreker.

Hebbeding

‘Niet verkeerd’, zegt Ron, ‘wil ik ook hebben’. Lachend stampt hij op de grond, ‘wil ik ook hebben’.

‘Ja, ja, kijk je kunt er ook een micro USB kaartje in doen met muziek of het apparaat aansluiten op je computer of ander audio-apparaat. Er zit een kabeltje bij met een mini audio plug’.

‘Hebben, hebben, hebben’, dreint Ron springend door mijn kantoor.

‘Hier, mag jij hebben. Sinterklaas was een dag te vroeg dit jaar’, zeg ik terwijl ik hem de luidspreker geef en blij ben dat ik van leuke gadgets doorgaans meer exemplaren koop. Dan kan ik nog eens wat weggeven.

Bluetooth speaker met microfoon

Mijn Bluetooth speaker is een S-11. Maar het ding is ook onder andere namen in de handel en voor allerlei prijzen. Het komt uit China, dus het zijn ongetwijfeld allemaal dezelfde speakers maar met andere namen, andere afbeeldingen op de knopjes of met de knopjes op andere plaatsen.

Speaker zonder bluetooth Z-12Eerder had ik een Z-12. Ook een geweldig geluid. Het had echter geen bluetooth en microfoon. Het basgeluid daarvan was ook minder en het stond op een voetje waarin een lichtorgeltje was verwerkt.

Makkelijke bediening

Op de luidspreker zit een aan/uit-knop. Bij uit staat deze knop in het midden. Duw je het naar rechts, op sommige luidsprekers staat MP3, dan zegt een vrouwenstem ‘enter TF-card and playing’.

Als er een micro-SD kaart in de daarvoor bedoelde sleuf zit, dan begint het apparaat te spelen. Het start bij het begin of, als het apparaat de kaart eerder gebruikte, bij het laatst gespeelde nummer.

Zit er geen micro-SD kaart in de sleuf, dan zegt het Chinese vrouwtje in gebrekkig Engels ‘start radio and playing’. Daarna hoor je hoofdzakelijk geruis, want de radio ontvangst is niet bijzonder.

Naar een volgend of vorig nummer (of zender) bladeren doe je met de > en < knoppen, die op sommige types + en – symbolen hebben. Door deze knoppen ingedrukt te houden verhoog of verlaag je het volume.

Bluetooth speaker

Om met de bluetooth speaker muziek af te spelen van bijvoorbeeld je iPhone, koppel je de luidspreker aan je bluetooth apparaat. Dat hoeft maar één keer, daarna herkennen ze elkaar.

Om de luidspreker in de bluetooth stand te zetten druk je de aan/uit-knop naar links richting het bluetooth-symbool. De Chinese vrouwenstem bevestigt met ‘prepared, enter to bluetooth’. Daarna selecteer je muziek op je iPhone en vrijwel direct hoor je de gekozen klanken uit de luidspreker komen.

Gaat tijdens het afspelen je telefoon, dan hoor je eerst vier beepjes uit de luidspreker en daarna je gebruikelijke telefoonsignaal. Door op de speel/pauze knop te drukken kun je het gesprek aannemen. Dankzij de microfoon op de speaker kun je een tweerichting gesprek voeren. Het is een functie die ik niet snel zal gebruiken, maar het zit er wel op.

Specificaties

 • Ondersteunde muziekbestanden: MP3, MP4, en WAV (16 bit x 44 kHz WAV-bestanden)
 • Maximale Micro SD kaartformaat: 16 GB. Langzamere klasse 4 kaarten kunnen worden gebruik
 • Batterij: Li-ion 3,7 V 500 mA. Looptijd: 2-8 uur, afhankelijk van het volume niveau
 • Bluetooth bereik: 10 meter
 • Bluetooth versie: 2.21
 • Laadspanning: 5 VDC, 0,5 A; via USB spanning
 • Grootte: 60 mm breed, 50 mm hoog (enigszins afhankelijk van type)
 • Gewicht: 230 gram
 • Audioversterker uitgangsvermogen: 3 watt max
 • Frequentiebereik: 120-20 kHz.
 • De Bas-respons is afhankelijk van de grootte en de aard van het oppervlak waarop de luidspreker is geplaatst

Handleiding

De handleiding bij de Bluetooth speaker is Chinees en Engels. Die heb ik dus maar even vertaald voor de liefhebber. Type hieronder je naam en emailadres en je krijgt het direct gemaild (je gegevens worden daarna verwijderd).

  Je voornaam (*):

  Je email (*):

  Type onderstaande code om spam te voorkomen:
  captcha

  Print deze pagina
  Bovenstaand bericht is geschreven op 5 december 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

  Vorige en volgende berichten

  « Ouder: Nieuwer: »

  Een willekeurig bericht

  Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *