Alex Solis - feature picture

Alex Solis en Javier Pérez

Over Alex Solis schreef ik al eens. Hij heeft een stijl waar ik vrolijk van word, als ik het al niet ben. Gisteren kwam ik weer een paar van zijn tekeningen tegen, met daarbij ook creatieve vondsten van Javier Pérez. Opvallend is de gelijkenis.

Beiden gebruiken alledaagse voorwerpen in hun tekeningen, kwinkslagen naar de werkelijkheid en grappen vanuit dubbel denken. Hun humor werkt op je lachspieren en is erg goed uitgevoerd. Alex Solis vind ik daarbij duidelijk de betere. Hij maakt een tekening helemaal af, ook al is het idee al duidelijk. Javier is sneller tevreden, lijkt het.

Alex Solis

Alex Solis is een cartoonist in Chicago. Hij werkt voor Threadless en werkte voor allerlei tijdschriften. Boeken met zijn cartoon brengt hij uit in eigen beheer na een campagne op crowdfunding site KickStarter.

Javier Pérez

Javier Pérez is een illustrator uit Guayaquil in Ecuador. In bijgaande tekeningen verwerkt hij alledaagse objecten waarmee een geheel nieuwe verbeelding ontstaat. In tegenstelling tot Solis heeft Pérez wel een eigen website

Cartoons van Alex Solis met alledaagse objecten

 

Cartoons van Javier Pérez met alledaagse objecten

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 23 december 2014 door in de categorie 2014, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *