Klik hier om af te drukken.


Alex Solis en Javier Pérez

Alex Solis - feature picture

Over Alex Solis schreef ik [1] al eens. Hij heeft een stijl waar ik vrolijk van word, als ik het al niet ben. Gisteren kwam ik weer een paar van zijn tekeningen tegen, met daarbij ook creatieve vondsten van Javier Pérez. Opvallend is de gelijkenis.

Beiden gebruiken alledaagse voorwerpen in hun tekeningen, kwinkslagen naar de werkelijkheid en grappen vanuit dubbel denken. Hun humor werkt op je lachspieren en is erg goed uitgevoerd. Alex Solis vind ik daarbij duidelijk de betere. Hij maakt een tekening helemaal af, ook al is het idee al duidelijk. Javier is sneller tevreden, lijkt het.

Alex Solis

Alex Solis is een cartoonist in Chicago. Hij werkt voor Threadless [2] en werkte voor allerlei tijdschriften. Boeken met zijn cartoon brengt hij uit in eigen beheer na een campagne op crowdfunding site KickStarter [3].

Javier Pérez

Javier Pérez is een illustrator uit Guayaquil [4] in Ecuador. In bijgaande tekeningen verwerkt hij alledaagse objecten waarmee een geheel nieuwe verbeelding ontstaat. In tegenstelling tot Solis heeft Pérez wel een eigen website [5]

Cartoons van Alex Solis met alledaagse objecten

 

Cartoons van Javier Pérez met alledaagse objecten