socialistische studente

De socialistische studente

socialistische studenteCarla is een jonge vrouw. Ze is bijna klaar met het eerste jaar van haar universitaire studie. Carla beschouwt zichzelf als een socialistische studente en is aanhanger van de PvdA.

Ze is voorstander van hogere belastingen, vooral voor mensen die veel verdienen. Daarmee kan haar opleiding worden betaald en kunnen andere sociale programma’s worden uitgevoerd; met andere woorden ze is voor de herverdeling van welstand.

Ze schaamt zich voor haar vader die ze conservatief noemt. Hij is lid van de VVD. Ze kan hem niet vaak genoeg confronteren met zijn in haar ogen slappe gedrag.

Gebaseerd op de lessen en gesprekken met haar hoogleraar, vindt ze dat haar vader geleidelijk een egoïstische behouden ouwe zak is die probeert te behouden waarvan hij vindt dat het van hem is.

Aanvaring met haar vader

Op een dag gaat de socialistische studente weer eens tekeer tegen haar vader en zijn weerstand tegen hogere belasting voor de rijken. De zelf beleden objectiviteit van haar professoren moet de waarheid zijn en dat vertelt ze haar vader.

Hij negeert Carla’s opmerkingen en reageert door te vragen hoe het gaat met haar opleiding aan de universiteit.

Enigszins uit het veld geslagen, antwoord de socialistische studente nogal hooghartig dat ze ongeveer 90% van haar punten heeft gehaald. Ze vertelt dat het moeilijk is omdat ze nogal een moeilijke studielast op zich heeft genomen. Daardoor moet ze voortdurend studeren en heeft nauwelijks tijd om uit te gaan. Naar feestjes gaan zoals andere studenten zit er al helemaal niet in. Ze heeft niet eens tijd voor een vriendje en op de universiteit heeft ze nauwelijks vrienden omdat ze veel tijd besteedt aan haar studie

Vriendin

Nadat haar vader haar heeft aangehoord vraagt hij, ‘En hoe is het met je vriendin, Marianne?’

‘Marianne kan het nauwelijks bijhouden.’, vertelt Carla. ‘Ze volgt alleen de makkelijke klassen, ze studeert weinig en heeft met moeite 50% van haar punten gehaald. Ze is populair en wordt veel uitgenodigd voor feestjes. Regelmatig komt ze niet opdagen bij lessen omdat ze een kater heeft.

Daarop zegt de vader tegen zijn dochter, ‘waarom ga je niet naar de decaan? Vraagt hem om 20% af te trekken van jouw 90% om dat aan je vriendin te geven die slecht 50% heeft. Op die manier hebben jullie allebei 70%. Dat zou eerlijk zijn en je zou beiden gelijk zijn.’

Conservatief Socialistische studente

De dochter is zichtbaar geschokt door de suggestie van haar vader. Boos reageert ze, ‘ben je gek geworden. Hoezo zou dat eerlijk zijn. Ik heb hard gewerkt voor mijn punten. Ik heb veel tijd geïnvesteerd om te leren en veel pleziertjes laten schieten. Terwijl Marianne weinig tot niets heeft gedaan aan haar studie. Zij vierde feest terwijl ik me te pletter werkte.’

De vader glimlacht, hij geeft zijn dochter een knipoog en zegt zachtjes, ‘Welkom bij de conservatieven’.

VVD en PvdA

De vriend van wie ik het idee voor bovenstaand verhaal kreeg toegestuurd, voegde er onderstaande aan toe. 

Heeft iemand een betere uitleg van het verschil tussen VVD en PvdA? Ik ben benieuwd.

Als een VVD’er niet van geweren houdt, koopt hij die niet.
Als een PvdA’er niet van geweren houdt, wil hij alle geweren verbieden

Wil een VVD’er vegetariër zijn, eet hij geen vlees
Wil een PvdA’er vegetariër wil zijn, wil hij voor iedereen vleesproducten verbieden

Een homoseksuele VVD’er leidt zijn leven in alle rust
Een homoseksuele PvdA’er wil via de wet respect regelen

Als een VVD’er in financiële problemen zit, denkt hij na over hoe hij zijn situatie kan verbeteren
Als een PvdA’er in financiële problemen zit, vraagt hij zich af wie er voor hem gaat zorgen

Ziet een VVD’er een talkshow niet graag, dan schakelt hij naar een ander kanaal
Ziet een PvdA’er een talkshow niet graag, dan eist hij dat het programma van de buis verdwijnt

Etc.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 20 januari 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *