huishoud coca cola

Huishoud Coca Cola beter dan drinken

Gemiddeld drinken we in Nederland per persoon 1 glas koolzuurhoudende frisdrank per dag. Zelf drink ik het nooit, dus is er iemand die twee glazen per dag drinkt. Uiteindelijk blijkt dat ongeveer 40% van de bevolking vrijwel alle frisdrank per dag drinkt. Coca Cola staat bovenaan de lijst van meest gedronken frisdranken.

Inmiddels is uit vele onderzoeken wel duidelijk dat Cola Cola en andere frisdranken het minst gezond zijn. Je kunt nog beter een biertje nemen, wat om andere redenen beperkt moet blijven.

In Coca Cola en andere frisdranken zijn suikers de grote boosdoener (22 suikerklontjes per liter). Het maakt niet uit of dat natuurlijke suiker is of in een laboratorium samengesteld suiker, zoals Aspartaam. We weten het inmiddels allemaal en velen hebben hun frisdrankinname al aangepast blijkt uit de daling van de verkoopcijfers.

Toch is het, ook voor mensen die frisdranken al hebben afgezworen, handig een fles Coca Cola in huis te hebben. Want Coca Cola en Coke-dranken van andere merken hebben andere toepassingen die soms van pas komen.

Huishoudelijke klussen

Eén van de redenen dat Coca Cola handig is voor huishoudelijke klussen is de zuurgraad. Die is vergelijkbaar met het niveau van accuzuur. Daarmee verslaat het elke ander schoonmaakmiddel in het keukenkastje.

The Coca-Cola syrup formula trade secret is kept well guarded, known only to a few. What is known is that Coke contains the equivalent of 15 teaspoons of sugar, and that it is easier and cheaper to purchase Coke in many third world countries than it is to get clean drinking water.

Coca Cola en je lichaam

Misschien is het toch goed eerst nog even te vertellen wat cola met je lichaam doet. De 4,5 suikerklont in één glas is meer dan de dagelijkse hoeveelheid benodigde suiker. Het is een aanslag op je lichaam en je lichaam wil daar direct op reageren door je te laten overgeven. Maar het fosforzuur in de cola houdt dat tegen.

In de volgende minuten na het drinken van cola en andere koolzuurhoudende frisdranken stijgt je bloedsuiker enorm en gaat je lever aan de slag om de suikers om te zetten in vet.

Kort daarna stijgt je bloeddruk en stuurt je lever meer suiker in je bloedbaan. Helaas krijgen je hersenen stofjes binnen die je een prettig gevoel geven. Binnen een uur na het drinken heeft je lichaam een suiker opstopping.
De suikers in de cola irriteren je maagslijmvlies en om dat te verhelpen onttrekt je lichaam calcium uit je bloed. Bij tekort aan calcium in je bloed trekt je lichaam het uit je botten, ook het eerder ingezette fosforzuur vermindert de hoeveelheid calcium in je botten.

Lichaamsklachten

De cafeïne in cola veroorzaakt slapeloosheid, hoge bloeddruk, onregelmatige hartslag, geboorteafwijkingen, angstgevoelens, borststukken en het wordt zelfs in verband gebracht met sommige vormen van kanker. COPD-klachten blijken ook te worden geassocieerd met het drinken van frisdranken. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen die dagelijks Coca Cola of andere frisdranken drinken 50 procent meer kant hebben op een hartaanval of beroerte, in vergelijking met mensen die helemaal geen frisdrank drinken.

Liever in het keukenkastje

Redenen om te stoppen met drinken van Coca Cola genoeg. Maar zoals gezegd is het handig toch een fles in het keukenkastje te zetten of in de koelkast als je denkt dat ‘de prik’ bijdraagt. Je kunt het, voor gemakkelijk gebruik, ook in een spuitfles doen.

Roestige bouten

De twee bekendste toepassingen zijn de roestige spijker en het verhelpen van misselijkheid. De laatste is er eentje van oma, die zei ‘als je misselijk bent moet je cola drinken. Rustig drinken elke twee minuten een slokje’. Maar na het bovenstaande over klachten die juist worden veroorzaakt door cola, houden we het bij de eerste.

Een bout zit muurvast, door roest, vuil en de tijd. Doe wat cola in een pannetje of kom. Doop er een huishouddoekje, vaatdoek of oude lap in. Doorweek de bout (of schroef, spijker etc.) met de cola. Bedek eventueel de bout met de van cola doordrenkte doek. Het is de koolzuur in de cola die het roest losweekt, dus je kunt ook andere frisdrank gebruiken. Zelfs als de roest niet helemaal weg is, komt er al beweging in de bout. Zo niet, de actie herhalen.

Bloedvlekken verwijderen

Coca Cola is ideaal om bloedvlekken te verwijderen van kleding. Spuit de cola krachtig op de vlek en laat het een tijd rusten. Daarna was je de kleding zoals je dat gewend bent. Overigens is het ook hier de koolzuur in cola die de truc doet. Gebruik je een andere frisdrank, let dan op de kleurstoffen. Mijn voorkeur gaat uit naar Coca Cola.

Aangebrande pannen

Was je weer eens afgeleid en kookte je melk over. Aangebrande pannen kun je goed behandelen met Coca Cola. Vul de pan met cola en laat het inwerken tot de verbrande etensresten zijn losgeweekt. Je kunt daarna met schraper de resten eenvoudig verwijderen. Daarna kun je de pan gewoon wassen zoals je gewend bent. Zijn er toch resten achtergebleven. Strooi er dan een klein beetje zuiveringszout op en herhaal de behandeling met cola.

Toiletpot reinigen

Deze heb ik zelf nooit gebruikt, maar het schijnt te werken. Giet cola in de toiletpot of spuit de te behandelen plekken om kalkvlekken en andere, niet te benoemen, achtergebleven resten te verwijderen. Laat het ongeveer een uur zitten en spoel het daarna weg met water. Bij hardnekkige vlekken gebruik je de wc-borstel. Je kunt de cola ook langer laten zitten om hardnekkig vlekken te verwijderen. Het trucje wordt bij deze toepassing uitgevoerd door het fosforzuur in de cola.

Slakken in de tuin

Een barbaarse, maar effectieve methode om slakkenoverlast in de tuin aan te pakken. Doe een beetje cola in een kommetje en zet het in je tuin. Slakken zijn net zo gek op Coca Cola als veel mensen. Ze worden er door aangetrokken. In het kommetje drinken ze meer dan goed voor ze is. Met dezelfde lichamelijke problemen als wij. Klopt, deze heb ik ook nog nooit zelf gebruikt.

Kauwgom in haar

Wei het heeft het als kind niet meegemaakt, kauwgom in je haar. Het is onprettig en kan behoorlijk pijn gaan doen. Er zijn allerlei grootmoeders oplossingen, zoals insmeren met pindakaas, deppen met ijsblokjes of besprenkelen met azijn. Maar Coca Cola is het prettigst. Giet overvloedig cola op de kauwgom. Als de kauwgom is verzadigt van de cola glijdt het eenvoudig uit het haar.

Strak stucwerk

Ben je aan het doe-het-zelven en heb je groezelig stucwerk? Giet er een beetje cola op. Laat het even zijn werk doen en gebruik daarna een harde borstel om het schoon te maken.

Verfresten

Klodders verf op metaal verwijder je eenvoudig met Coca Cola. Weg met de afbijtmiddelen, laat cola het werk doen. Doordrenk een doek met cola en leg deze vochtige doek op de plek met verfresten. Houd de doek vochtig en na verloop van tijd, bij grote klodders kan het dagen duren, kun je de verf er zo af vegen. Ik heb het nooit met hout geprobeerd, maar het lijkt me dat je dat ook kunt proberen.

Geur uit kleding

Kleding met extreem onwelriekende geuren, zoals sigarettenrook of vislucht, kun je goed behandelen met Cola. Doe ongeveer 100 ml cola bij je gebruikelijke wasmiddel. Je kleding gaat er heerlijk fris van ruiken en wordt perfect schoon.

Meer toepassingen

Er zijn veel meer huishoudelijke toepassingen waarbij Coca Cola je van dienst kan zijn. Toepassingen waarbij de lust om het te drinken vergaat,. Maar waardoor je toch je cola kunt blijven kopen of een excuus hebt als je daarop wordt aangesproken

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 19 januari 2015 door in de categorie 2015, Algemeen, Eten & Drinken

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *