André van Duin, Kyvon en Kloot

André Kloot als vierjarige (1951)

André Kloot als vierjarige (1951)

Met een paar vrienden kijk ik naar een televisieprogramma zonder André van Duin. Ineens zegt Frank ineens tegen me, zonder aanleiding dus, ‘Wist je dat André van Duin is geboren als Kloot?’.

‘Hoe kom je daar nu bij, hij heet André Kyvon’, antwoord ik.

‘Nee hoor’, reageert Frank, ‘hij is echt geboren als Kloot’.

Zoemend nieuwtje

De afgelopen weken had ik het vaker gehoord, alsof het pas ineens bekend is geworden.

Jarenlang ken je iemand als André van Duin, met de nutteloze informatie dat het zijn artiestennaam is en dat het een pseudoniem is van André Kyvon. Dan suist ineens voorbij dat hij André Kloot heette.

André van Duin

André van Duin als zevenjarige

André van Duin als zevenjarige

Ik vond het niet belangrijk. Wellicht vond ik het wat onwaarschijnlijk, zoals er ook af en toe berichten op Twitter verschijnen dat iemand is overleden die springlevend blijkt te zijn. Ik deed het bericht over André van Duin af als onbelangrijk.

De naam Kyvon bleef als onzinnige informatie vaststaan in mijn encyclopedisch geheugen, ergens achterin rechts in mijn hersenen.

Nu ook Frank er weer over begon, besluit ik het op te zoeken. Dat het bij Wiki staat zegt me niets. Wikipedia is inmiddels heel betrouwbaar, maar in dit geval heb ik mijn twijfels.

André Kloot

André van Duin artiestenfoto 1964

André van Duin artiestenfoto 1964

Maar inderdaad blijkt André op 20 februari 1947 te zijn geboren als André Kloot. Op 24 juli 1964 won hij Nieuwe Oogst, de Talentenjacht van de Avro. De prijs was een optreden in het televisieprogramma van Willeke en Willy Alberti, De zaterdagavondshow.

Kort daarna trad hij met zijn bandparaodie op in het voorprogramma van The Rolling Stones in het Kurhaus. Dat was ook in 1964. In zijn paspoort stond toen nog steeds André Kloot.

André Kyvon

Kort na het optreden doet zijn vader een verzoek tot naamsverandering. Op 4 maart 1966 wordt die goedgekeurd, André Kloot wordt André Kyvon. De artiestennaam blijft hetzelfde.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 maart 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

One thought on “André van Duin, Kyvon en Kloot

  1. Graaf de Sedance
    1

    Ook dit wist ik,Wij kwamen wel eens op een feestje bij hem thuis in Breukelen,uitgenodigd door zijn vriend Wim via de kroeg in Breukelen of Loosdrecht,lachen,dansen en zuipen,Dre is een kei van een mens,deed prive mensen helpen die in de goot waren beland,maar niemand mocht dit weten,wij wel,of met Dre varen op de Vecht.Een prachtmens en een prachttijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code