we kijken naar haar borsten

We kijken eerst naar haar borsten

‘We kijken eerst naar haar borsten’, zegt Arie stellig, ‘en bij volle borsten met zo’n gleuf ertussen blijven we kijken’.

‘Nee joh’, reageer ik, ‘dat kun je nu wel zo stoer beweren. Uit diverse onderzoek blijkt dat we bij een vrouw niet eerst naar haar borsten kijken of er in ieder geval niet de meeste aandacht aan geven’.

‘Nah, ik weet het zeker’, sneert Arie enigszins verongelijkt, ‘ik ben gek op borsten, ik kijk altijd eerst naar haar borsten’.

‘Ja jij, jij bent een oversekste, ongelikte beer’, zeg ik. ‘Maar ok, je hebt een beetje gelijk. Het hangt er namelijk enigszins vanaf hoe je de materie benadert. Kijk je naar wat we bewust zien, kijk je naar hoe Eyetracking een vrouw bekijken, kijk je naar waar we op letten of wat de vervolgstap bepaalt of wat we doen na de eerste indruk. Daar zit wel een klein verschil in’.

‘Dat kun je wel zeggen, maar ik kijk eerst naar haar borsten. Misschien zie ik meer, maar daarna gaan mijn ogen toch weer naar haar borsten en daar blijven mijn ogen rusten, soms zelfs onbeschoft starend’.

Naar haar borsten staren

‘Ik had van jou niets anders verwacht. Jij bevestigt het onderzoek van Susan Fiske. Zij ontdekte dat mannen vrouwen in bikini als objecten zien in plaats van als individuen’.

Arie kijkt me aan met een arrogante blik, met een door hypnose verkregen zelfverzekerdheid. Ik besluit de serieuze invalshoek te houden. Ik vraag: ‘weet je wat bij de gemiddelde man de volgorde is wanneer je bewust, onbewust en conclusie waarop een vervolgstap op wordt gebaseerd samenvoegt?’

‘Wat maakt mij dat uit, ik kijk naar haar borsten’, reageert Arie snibbig.

De volgorde

‘Lach, ogen, haar, figuur, daarna pas haar borsten, gevolgd door oprechtheid, benen, huid en kleding’, negeer ik zijn reactie.

‘Als je met lach bedoelt een vrolijke vrouw dan kan dat kloppen. Een blije, lachende vrouw vind ik aantrekkelijk’, zegt Arie, ‘het is een teken dat ze optimistisch is en het maakt ook mij blij’.

‘Ja, een blije, opgewekte vrouw is prettig, leuk en benaderbaar. Het blijkt één van de eerste dingen die we oppakken als we een vrouw zien. De ogen spreekt voor zich, evenals het haar. Ogen als venster van de ziel en dat in combinatie met de blijheid’.

‘en haar als schilderijlijst om haar gezicht’, vult Arie aan.

‘hmm, maar onbewust zien we aan het haar ook of ze gezond is en de stijl zegt iets over hoe ze over zichzelf denkt. Ze kan zich ook verschuilen achter haar lokken etcetera’.

Figuur

‘Daarna komt dus volgens jou haar figuur’.

‘Ja’, antwoord ik, ‘denk bij figuur aan vorm en gewicht. Het gaat ons vooral om vorm. Je kent die beweging toch wel (ik maak met twee handen een golvende beweging in de lucht van boven naar beneden), zoals de viool. Dun of dik blijkt een persoonlijke smaakverschil te zijn bij mannen. Eigenlijk maakt het ons niet zo veel uit, als die vrouwelijke beweging er maar in zit’.

‘en dan de borsten, eindelijk mag ik naar haar borsten kijken’, lacht Arie.

‘Het gekke is dat ook vrouwen denken dat mannen vooral naar hun borsten kijken. We kijken niet eens echt naar haar borsten’, vertel ik, ‘en de voorkeur voor grootte is vooral een kwestie van smaak. Dat we naar de borsten kijken is voornamelijk biologisch. We zien er een teken van jeugdigheid in en Vruchtbaarheid’.

Mooie borsten

‘Ik vind het gewoon mooie, vrouwelijke voorwerpen. Ik kan genieten van mooie borsten’, zegt Arie.

‘Ja, dat doe ik ook. Maar zoals jij er over praat is het niet aan een bepaalde individuele vrouw gekoppeld, jij zegt het vanuit je geobsedeerdheid met borsten. Borsten als iets vrouwelijks dat wij niet hebben, dat je daardoor met de vrouw als geheel vereenzelvigd, de borsten als symbool van de vrouw’.

‘Pfff René, je maakt het wel zwaar hoor’, vindt Arie.

‘Wat vind je dan vervolgens van oprechtheid?’

‘Die begrijp ik niet. Ik heb tenminste niet direct een idee wat daarmee wordt bedoeld’.

De neppers

‘Het blijkt dat we een inschatting maken van haar oprechtheid door te kijken wat nep is aan haar. Draagt ze valse wimpers, opplaknagels, wiki over haarextensies. Het blijkt dat we dat niet willen en het valt ons onbewust op. We houden toch het meest van natuurlijk’.

‘Ja OK dat begrijp ik en het klopt. Bovendien weet ik inmiddels dat vrouwen met veel nep je ook veel geld kosten’, openbaart Arie.

Ik houd mijn lachen in en vervolg, ‘de benen moet je breder zien, dan horen bijvoorbeeld ook de heupen bij. Mannen houden van mooie kuiten, slanke benen en sterke heupen. Dat laatste blijkt overigens ook biologisch bepaald. Aan de heupen schijnen we onbewust af te lezen of een vrouw vruchtbaar is. Daarnaast zijn ze belangrijk bij de vorm (waarbij ik nog een keer de beweging maak met mijn handen van boven naar beneden)’.

‘Daarna kwam de huid, als ik me goed herinner’, zegt Arie, ‘daar kan ik me ook iets bij voorstellen. Een gezonde huid zegt heel veel, beetje blosjes op de wangen’.

‘Ja, een goede teint betekent gezondheid’.

Kleding

Arie begint te lachen. Ik kijk hem aan met een glimlach en een vragen blik.

‘Kleding. Kleding was toch je laatste punt. Nou dat klopt wel. Ik weet net zo zeker als dat ik altijd naar haar borsten kijk dat ik haar kleding niet zie. Vraag me een uur later wat ze aan had en ik weet het niet meer. Het interesseert me niet’.

‘Nou, dat ik wel ongeveer de uitleg van de onderzoeken. Kleding, de stijl, zegt natuurlijk wel iets over de vrouw, maar het interesseert mannen nauwelijks. Wel blijken veel mannen een voorkeur te hebben voor een wat klassieke kledingstijl, waarbij je dus minder huid ziet. De reden die daarvoor wordt gegeven is dat wij van een beetje mysterie houden bij een vrouw, er moet wat te fantaseren overblijven’.

‘Nou René, ik vond het heel leerzaam, maar mag ik in het vervolg weer gewoon naar haar borsten kijken?’

Zie ook: bericht ‘decolleté perspectief’

Meer informatie:

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 25 april 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *