Velvetsky - mijn oude WordPress thema

Afscheid van mijn WordPress thema

Ik moet helaas afscheid nemen van mijn WordPress thema doordat de regels van Google zijn veranderd. Ze veranderen regelmatig. Het is een kleine moeite om op de hoogte te blijven, want Google heeft een uitstekende handleiding online en een snelle startersgids (pdf). Bovendien zijn er diverse programma’s waarmee je een site kunt testen op goede SEO. Niet alle veranderingen zijn rigoureus, maar sommige zijn belangrijk genoeg om rekening mee te houden.

Mobiel

Afgelopen week was er een grote verandering. Google gaat letten op de werking van een site op mobiele apparaten. Veel mensen gebruiken tegenwoordig namelijk (ook) hun smartphone of iPad om internet te raadplegen.

Google vindt het sympathiek (responsive) als een webbouwer zorgt voor een optimale webervaring op een breed scala van apparaten. Die uitwisselbaarheid geeft ze een belangrijke plaats in haar algoritme. Dat is en stoofpot waarin Google de waardes samenbrengt, die zij toekent aan diverse onderdelen van een website. Het bepaalt onder andere de positie van een site in een zoekresultaat.

Verouderd WordPress thema

Het door mij de afgelopen vier jaar gebruikte thema is verouderd. Het wordt door de maker, Nicolas Borda van DapurPixel, niet meer onderhouden. Het is ook niet zo sympathiek als Google het wil hebben. Ik heb er aan gesleuteld om het geschikt te maken voor smartphone en tablet, maar het blijft behelpen. Daarom heb ik de knoop doorgehakt. Tijd voor afscheid van mijn WordPress thema.

Nieuw thema

Het nieuwe thema is volledig responsive, sympathiek zoals Google het wil. Het past zich aan elk apparaat aan. Daarbij is het leuk dat het thema diverse mogelijkheden heeft… achter de schermen.

Ik heb de kleuren ingesteld zoals die van de oude site, dat maakt de overgang minder groot. Grootste verandering is dat de sidebar nu links staat. Dat moet omdat het aantal zichtbare samenvattingen van berichten zich op de hompage aanpast aan de resolutie van monitor, scherm en display.

Ik ben tevreden en hoop er met dit nieuwe WordPress thema weer vier jaar tegenaan te kunnen. Het zo ineens overzetten naar een ander thema geeft schoonheidsfoutjes, doordat ik in de teksten soms specifieke trucjes heb gebruikt om onmogelijkheden van het oude WordPress thema te omzeilen. Die zal ik geleidelijk aanpassen.

Google test

Tenslotte ben ik even gaan kijken wat Google ervan vindt. Ze hebben daarvoor een pagina ingericht op hun site.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 6 mei 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *