Website bezoek

Aan deze website is een analyseprogramma gekoppeld. Het registreert op allerlei manieren het website bezoek. Ik kijk er bijna nooit naar.

Wanneer ik uit zou zijn op veel vaste bezoekers, dan zou ik één thema moeten nemen en met categorieën moeten werken. Een thema zou bijvoorbeeld kunnen zijn: gezondheid, marketing of boeken. En categorieën bij het eerste voorbeeld: Voeding, Bewegen, Slapen, Reizen, LifeStyle.

Maar ik schrijf elke dag over wat me bezighoud op het moment dat ik er voor ga zitten. De onderwerpen zijn daardoor divers en moeilijk in te delen in categorieën die het de lezer makkelijk maken. Het zij zo.

Website bezoek

Vrijdag sprak ik een vriend die vroeg hoeveel website bezoek ik gemiddeld heb. Hij begon over unieke bezoekers, hits en dergelijke. Ik wist dat ik rond de 400 bezoekers per dag heb, waarvan ongeveer 75% unieke.

Afgelopen weekend ben ik toch maar eens naar het analyseprogramma gaan kijken. Dat het aantal unieke bezoekers hoog is, ten opzichte van de terugkomende bezoekers, is te verklaren uit de diversiteit aan onderwerpen. Veel bezoekers komen via een zoekopdracht in Google. En in de veelheid aan onderwerpen is altijd wel wat voor iemand te vinden. Het is ook leuk om te zien dat ook oudere berichten nog regelmatig worden bekeken

Bekeken pagina’s

Het aantal pagina’s dat iemand bekijkt bij een website bezoek aan deze site is gemiddeld 2.13 pagina’s. Dat betekent dat iemand op een pagina komt, in 75% van de gevallen via Google, nog een andere pagina bekijkt en daarna de website weer verlaat.

Verwijzing

Bij die 75% bezoekers via Google is 67% van de Nederlandse en 6% van de Belgische en 2% van de algemene Google (.com). 5% van de bezoekers komt via Facebook, waarvan 3% via een mobiel apparaat.

Opmerkelijke verwijzingen zijn er ook. Zo zijn er enkele bezoekers die via een Russische site op deze site kwamen. Op de site Nieuws030 staan wellicht ook enkele verwijzingen naar deze site, goed voor 0,5% van het website bezoek.

Onderwerpen

De belangrijkste aanleiding voor dit bericht zijn de onderwerpen die populair zijn. Jeroen Dennis (de vader die zijn twee zoontjes ontvoerde en doodde), Guust Flater en Geld zijn enkele veelgebruikte zoekwoorden het afgelopen jaar. Maar woorden als poep en dik scoren ook.

Het bericht ‘Check je poep’ staat dan ook hoog in de veelgelezen (of niet gelezen natuurlijk) pagina’s. Ook ‘Gewillige vrouwen’ en ‘vetluis in je wasmachine’ zijn het afgelopen jaar een flink aantal keren bezocht. Bij Guust verwijst het naar één pagina, over geld, poep en dergelijke zijn meerdere pagina’s te vinden.

Gelukkig doen ook serieuzere onderwerpen het goed, zoals bijvoorbeeld ‘Strategie en Techniek’ en ‘Disruptieve innovatie’.

De afgelopen twee weken scoorden de berichten ‘We kijken eerst naar haar borsten’ en ‘Het verboden boek’ hoog. Bij de eerste zijn zoekwoorden waarop de pagina het meest wordt gevonden ‘mannen’ en ‘borsten’. Bij de tweede is het zoekwoord ‘Fanny Hill’ aanleiding voor website bezoek.

Verrassend

Het is opvallend dat 10% van de jaarlijkse bezoekers één van de menuopties gebruikt, Algemeen, Columns of Oude doos en 2% gebruikte het afgelopen jaar de klik naar Contact. Het valt op dat vooral Belgen de sleutelwoorden gebruiken. Ik kan alleen niet zien of ze die links in de sidebar gebruiken of die in het menu Algemeen.

Bijzonder, maar de tijd was te kort, was de verschuiving op een dag. Zaterdag was het bericht over ‘ondergewaardeerde band’ het meest bekeken. Wat wellicht niet verwonderlijk is, omdat het nieuw was. Zondag scoorde met 21 bezoekers het bericht ‘Weg met de ziekte Alzheimer’ het hoogste website bezoek. Dat is wel bijzonder, want het is een bericht van april 2012.

Hieronder een afbeelding van de eerste 14 meldingen van de top-50.

Schermafdruk Website bezoek

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 11 mei 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *