Laurens ten Dam

Grand Départ sommetje

Afgelopen weekend stond in het teken van voorpret voor de Grand Départ in Utrecht. Vele amateurs reden alvast de route door Utrecht en er was ook ander vermaak rond fietsen. Volgende week gaan de professionals aan de slag. Dan is te zien dat er nogal wat tempoverschil is tussen de amateurs en de professionals.

In de speciale weekendbijlage van het AD las ik dat een wielrenner gemiddeld met ruim 50 km/uur door de straten van Utrecht raast. Dat is de wind die je voelt door het racen. Omdat ze allemaal ongeveer even hard rijden zijn de verschillen vaak een kwestie van seconden.

Heb je pech door een valpartij of moet je uitwijken voor een overstekend hondje, dan lig je als wielrenner al snel straatlengten achter op de fietsers voor je. Hoe snel dat gaat is te zien bij het Grand Départ sommetje.

Grand Départ sommetje

Op een gegeven moment liggen Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk van de LottoNL-Jumbo ploeg op kop. Ze rijden 50 km/u. De achtervolgers zitten hen met 55 km/u op de hielen. Op het moment dat de achtervolgers op 3 minuten afstand rijden van het kopploegje krijgt Steven een lekke band.

Steven krijgt direct een nieuwe fiets aangereikt. Maar hij heeft toch een vertraging opgelopen van 20 seconden. Laurens is inmiddels doorgefietst met een snelheid van 45 km/u, om Steven de gelegenheid te geven bij te komen. Steven rijdt met 54 km/uur verder richting Laurens.

De achtervolgers lopen in

De achtervolgers hebben al die tijd doorgereden in hetzelfde tempo van 55 km/uur.

Hoeveel seconden hebben zij ingelopen op de afstand tot de kopploeg, wanneer Steven weer bij Laurens aansluit en zij beide weer in een hoger tempo kunnen doorrijden? (je mag het antwoord afronden).

  Gebruik onderstaande formuliertje om per omgaande het antwoord (met uitleg) te ontvangen. Vond je dit sommetje leuk, laat het je vrienden weten:

  Je email (verplicht)

  Type onderstaande code om spam te voorkomen:

  captcha

  (je mailadres wordt direct verwijderd na het versturen van de antwoordmail)

  Zie ook het bericht ‘het goede antwoord

  Print deze pagina
  Bovenstaand bericht is geschreven op 29 juni 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

  Vorige en volgende berichten

  « Ouder: Nieuwer: »

  Een willekeurig bericht

  Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *