Komkommertijd klok

Komkommertijd en de man met 1200 geweren

Je weet dat het komkommertijd is wanneer er weer rare berichten in de media verschijnen. Berichten die gewoonlijk geen aandacht zouden krijgen. Zoals het bericht over de man die dood werd gevonden in Los Angeles. In zijn huis vond de politie 1200 geweren, 7 ton munitie, talrijke kruisbogen, machetes en messen, 14 voertuigen en een Toyota SUV waarmee ook onderwater gereden kan worden.

Maar dat is nog niet eens het vreemdst in een land waar me gek is van wapens. De man zou een halve buitenaards wezen zijn die voor de Amerikaanse regering werkt. Hij werd geïdentificeerd als de 60-jarige Jeffrey Alan Lash. Zie verder de video op youtube.

Komkommertijd

Komkommertijd is de periode waarin de komkommerboeren het druk hebben en de rest van het land het rustig heeft. Geleidelijk werd het geassocieerd met een periode dat er geen nieuws is. Het leven staat in het teken van vakantie, rust en reizen. De achterblijvers krijgen berichten voorgeschoteld die buiten de komkommertijd direct naar de prullenbak zouden gaan.

Kroegpraatje

De uitdrukking wordt waarschijnlijk al veel langer gebruikt, maar het vroegste bewijs is te vinden in een Rotterdams tijdschriftje van enkele patriotten. In het Saturdags Kroegpraatje van 14 juli 1878 staat onderstaand dialoog tussen Piet en Kees:

Komkommertijd 1787

Zie verder de etymologiebank over komkommertijd en wikipedia over komkommertijd. Ook leuk om te kijken op de Engelse variant van onze komkommertijd, silly season of het Duitse Sommerloch

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 28 juli 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *