EndeMol Museum

Dagelijks bezoeken vele mensen de televisiestudio’s van EndeMol in Aalsmeer, alwaar zij als publiek televisieprogramma’s ondersteunen met hun aanwezigheid. Deze bezoekers zijn geïnteresseerd in televisie, de glamour en de sterren. Voor velen is het een dagje uit.

Een bezoek aan het EndeMol Museum kan een welkome extra attractie voor hen zijn, die voor Studio Aalsmeer commercieel interessant is. Ik denk aan een mengeling van foto’s, rekwisieten en tekstuele informatie, bustes van de sterren (en evt. in samenwerking met Madame Tussaud aangeklede poppen). Er komen jaarlijks veel bekende artiesten uit binnen- en buitenland en artiesten uit Joops eigen stal. Zij kunnen met de nieuwste technische snufjes in minder dan 1 minuut worden gescand voor een buste van Global Sculpture BV. De bustes zullen een belangrijk onderdeel van dit museum zijn (nergens in de wereld zo goed gelijkend). De koppen zijn in verkleinde uitvoering te bestellen door bezoekers.

Commercieel gezien kan het EndeMol Museum los gekoppeld zijn van de overige rechtsvormen. Hierdoor is min of meer onafhankelijke samenwerking met andere bedrijven mogelijk, bijv. IBM/Apple (bijv. met presentatie over monteren van video op de computer, simulaties over beeldbewerking), uitgevers van autobiografieën en andere aanbieders van diensten, merchandising etc.

Geregistreerd in juli 1995 en twee maanden later in brief naar Joop v.d. Ende gestuurd in Aalsmeer. Robert(o) Kraaijenbrink, die ik leerde kennen bij Twenty4Seven, werd kort daarna bij v.d. Ende aangesteld om een dansdivisie op te zetten. Hij heeft de brief, volgens eigen zeggen, nogmaals onder de aandacht gebracht. Nooit meer wat van gehoord, twee jaar later startte ShowBizCity.
Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 8 augustus 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.