Wijn chocolade en trainen

Wijn chocolade en trainen

Er zijn allerlei fitness- en gezondheidsgoeroes. Van de één mag je geen koolhydraten van de ander geen vet, weer een ander verbiedt dierlijke producten en zelfs olijven en een ander zweert bij veel water drinken. Er zijn er die je buikje verklaren door je broodgebruik en anderen die wratten en andere huidproblemen bestrijden met groene thee.

De één verpakt zijn verhaal nog geloofwaardiger dan de ander. Maar uiteindelijk is het allemaal heel eenvoudig en kun je al die boeken gewoon het raam uitgooien. Maar daarvoor wil ik je nog even attent maken op het boek ‘wijn chocolade en trainen. Niet omdat het boek de oplossing is; het is gewoon het boek met de mooiste en aantrekkelijkste titel en de visie komt in de richting van de mijne. Ik kom daar nog wel eens terug.

Wijn chocolade en trainen

Het boek wijn chocolade en trainen is geschreven door Greta Boris. Ze is al twintig jaar gewicht- en levenswijze consulente en personal trainer. Ze werkte lange tijd voor diverse organisaties voor ze haar eigen bedrijf begon.

Het boek

‘Veel mensen denken dat ze uniek zijn in hun gewichts- en fitnessproblemen’, zegt Greta Boris, ‘maar hoewel er nuanceverschillen zijn, lijken de meeste problemen op elkaar. Ik moest telkens hetzelfde verhaal vertellen en dacht op een gegeven moment “als ik het opschrijf kan ik meerdere mensen tegelijk bereiken en mezelf veel tijd besparen”. Dat was het begin. Ik dacht toen nog aan een soort syllabus voor mijn eigen klanten’.

Veel klanten wilden echter meer. ‘Ja, en de syllabus werd geleidelijk een boek toen ik me realiseerde hoeveel meer mensen ik kon helpen met mijn inzichten’.

De titel

‘Ik hoorde dat een titel heel belangrijk is, dus zocht ik een aantrekkelijke titel. Het moest er natuurlijk wel een zijn die mijn boodschap vertelde. Mijn boodschap is dat diëten niet werken en dat op iedereen passende trainingen niet bestaan. De enige, motiverende manier om aan jezelf te werken is te zorgen dat je er plezier in hebt. Dat begint bij plezier in je leven’.

Volgens Greta Boris kun je niet van iemand verlangen dat hij of zij allerlei aantrekkelijke dingen aan de kant gooit om één of ander programma te volgen. Het leven moet wel leuk blijven. ‘Wijn en chocolade zijn voor mij dingen die ik niet graag opgeef. Toen ik dat begreep wist ik dat het mijn uitgangspunt moest zijn en de titel van mijn boek wijn chocolade en trainen’.

Uitgeven

Greta Boris heeft een lopend bedrijf en is omringt met mensen die verstand hebben van uitgeven. Het was al snel duidelijk dat ze met hen het boek zelf kon uitgeven. Haar vader, die jaren lang uitgever was, hielp als redacteur en uitgeefcoach, een oude klant deed de vormgeving enzovoort. was mijn eindredacteur.

De uitdaging

‘De grootste uitdaging bij het schrijven van mijn boek was de vertaalslag naar de gebruiker. De meeste lezers hebben geen banen, , zoals modellen en acteurs, waarin ze professioneel worden begeleid door coaches. Ze proberen diëten, proberen supplementen en doen mee aan trainingen. Maar de meeste van die dingen werken niet voor het algemene publiek. Het moet passen in hun dagelijks leven van werken, een huishouden en kinderen. En het boek moest iets bieden waardoor niet voor de makkelijkste weg wordt gekozen, zoals een pizza bestellen of langs McDonalds rijden’.

Problemen

Volgens Greta Boris zijn de twee grootste problemen waar mensen tegenaan lopen: slechte informatie en het toepassen van goede informatie. Ze richt zich in haar boek op het aanleren van bewezen technieken en het permanent veranderen van je leven. Ze beveelt mensen die een gezondheidsprobleem hebben aan het boek wijn chocolade en trainen mee te nemen naar hun huisarts.

zie ook het bericht ‘Donkere chocolade en bloeddruk

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 7 augustus 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *